10 vecí, o ktorých dnes potrebujete vedieť

1. Akcie americkej spoločnosti Netflix dnes získavajú až 12%. Investorov teší fakt, že spoločnosť v prvom kvartáli získala dalších 5 miliónov predplatiteľov jej streaming služieb, čo prekonalo všetky odhady.

2. Bývalý šéf Fedu Ben Bernanke sa stáva senior poradcom v hedžovom fonde Citadel Investment Group. Čítať viac

3. Aj napriek nízkym cenám ropy je ropná produkcia organizácie OPEC opäť vyššia. Produkcia OPECu v prvom kvartáli dosiahla v priemere 30,3 mil. barelov denne, čo o 2,5 mil. barelov prekonalo dopyt. O výrazný nárast v produkcii sa postarala Saudská Arábia, Irak či Líbya.

4. Japonsko predbehlo Čínu a stáva sa najväčším veriteľom USA. Čína má v držbe americký dlh v objeme 1,22 bilióna dolárov, Japonsko drží o 700 mil. viac. Čína sa najväčším zahraničným veriteľom USA stala v roku 2008.

5. Očakávania, že Peking bude musieť na podporu hospodárstva prijať nové stimuly, dnes opäť podporili čínske akcie. Index CSI 300 vzrástol až o 3%, benchmark Hang Seng uzavrel vyššie o 0,57%.

6. Automobilový trh v Európe má za sebou mimoriadne silný mesiac. Čítať viac

7. Pozrime sa, ako dopadli dnešné dáta v USA. Americký Philly-Fed-Index, ktorý sleduje podnikateľskú klímu v regióne Philadelphia, v apríli posilnil na 7,5 bodu, čo je prvý nárast indikátora v tomto roku. Analytici počítali s posilnením iba na 6 bodov.

8. Objem novo zahájených stavieb domov v marci vzrástol o 2% na 926-tisíc, čo minulo odhad analytikov, ktorí počítali s nárastom o takmer 16%. Za očakávaniami zaostali aj stavebné povolenia, ktoré poklesli o 5,7% na 1,039 mil. povolení.

9. Počet žiadostí o podporu v nezamestnanosti v USA vzrástol o 12-tisíc na 294-tisíc žiadostí, čo zaostalo za očakávaniami trhu. Analytici počítali s poklesom žiadostí na 280-tisíc.

10. Bankový obor Citigroup sa teší výrazne vyššiemu zisku. Zárobok banky v 1. kvartáli medziročne posilnil o 21% na 4,8 miliardy dolárov, čo prekonalo odhad analytikov. Vyšší zisk je odrazom nižších nákladov.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre