Týchto 6 vecí ste o milionároch nevedeli

Každý z nás sa na milionárov či miliardárov pozerá zo svojho uhla pohľadu. Niektorí si myslia, že za ich úspechom stojí najmä šťastie, talent, prípadne sa len narodili do dobrej rodiny. Iní si uvedomujú, že začínali od nuly a všetko, čo v živote, dosiahli je výsledkom odvahy, trpezlivosti a tvrdej práce.

Ako to ale v skutočnosti je? Hoďte za hlavu všetky domnienky o bohatých a poďme sa pozrieť na výsledky prieskumu spoločnosti Spectrem Group, ktorý sa na milionárov pozrel z viacerých uhlov. Tu je niekoľko výsledkov:

1. Cenia si vzdelanie

Samozrejme, existuje niekoľko prípadov, ktoré dosvedčujú, že bez vysokej školy sa človek môže zaradiť medzi najbohatších ľudí sveta. Stačí sa pozrieť na Marka Zuckerberga, Billa Gatesa, Larryho Elisona či Kirka Kerkoriana, ktorí dokonca nedokončil ani základnú školu.

Je však pravdou, že väčšina milionárov má aspoň bakalársky stupeň vzdelania, čo dosvedčuje, že vzdelanie im nie je ľahostajné. Z výskumu spoločnosti Spectrem Group vyplýva, že až 85% milionárov má vysokoškolské vzdelanie.

2. Milionári chcú aby ste boli milionármi

Pýtate sa prečo? Milionári pochopili, že čím viac bohatých, tým viac obchodu, čo v konečnom dôsledku pomáha všetkým. Aj podnikatelia Robert Kiyosaki a Donald Trump o tom píšu vo svojej knihe „Prečo chceme, aby ste boli bohatí“.

3. Základom je tvrdá práca

Ako vyplýva z prieskumu Spectrem Group, 94% milionárov tvrdí, že tvrdá práca bola hlavným faktorom na ich ceste k úspechu. Jednoducho povedané, na svojich nápadoch a cieľoch dennodenne pracovali, čoho výsledkom sú úspešné firmy s miliónovým až miliardovým obratom.

4. Len malá časť majetok zdedila

Iba 18 % milionárov sa k bohatstvu dostala dedením. To znamená, že 82% milionárov sa k miliónom vypracovala od nuly a vlastným pričinením. Netreba pripomínať, že mnoho z nich sa narodilo do extrémnej chudoby, napr. Jeff Bezos či Carl Icahn.

5. Necítia sa bohatí

Keď sa milionárov v prieskume Spectrem pýtali, ako by v stupnici 0-100 ohodnotili svoje bohatstvo, priemer vyšiel 63,91. To znamená, že aj keď sú milionári, stále cítia, že existuje niekoľko tisíc ľudí, ktorí sú bohatší ako oni. Preto na seba nehladia ako na veľkých boháčov.

6. Neboja sa požiadať o pomoc

Aj keď sa na vrchol vypracovali od nuly a vlastným pričinením, uvedomujú si, že sila spočíva v kolektíve. Budovanie sietí, vyhľadávanie odborníkov, nadväzovanie priateľstiev. To všetko je príznačné pre milionárov, čo potvrdzuje aj samotný prieskum spoločnosti Spectrem. 60 % bohatých priznalo, že v oblasti investovania sa ešte mali čo učiť, takže neváhali siahnuť po radách odborníkov.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre