Akcie Tesla vo voľnom páde. Za 3 dni pokles o 20 dolárov

Kto sa bližšie zaujíma o akcie automobilky Tesla Motors (TSLA), určite si všimol, že od stredy jej akcie neustále klesajú. Kým ešte v stredu by ste jednu akciu tohto výrobcu elektromobilov kúpili za 200 dolárov, v piatok to bolo 181 USD. Nakoniec ale obchodovanie uzavreli na cene 184,90 dolárov, čo je v porovnaní so stredou pokles o takmer 8 %.

Automobilka je v posledných mesiacoch pod stálym tlakom, aby bol jej nový model s názvom „X SUV“ dokončený včas a predaj sa začal už v treťom štvrťroku.

Počas tohto týždňa sa objavili správy, že snaha o posilnenie podnikania na čínskom trhu neprebieha tak, ako si mnohí predstavovali (Tesla tu predáva automobily od polovice minulého roka). Ako vyplýva zo správy výskumnej spoločnosti JL Warren Capital, vo februári došlo v Číne až k 45%-nému poklesu predajov modelu S.

CEO spoločnosti Elon Musk ale investorov ubezpečil, že aj bez podstatného prispenia Číny je automobilka schopná naplniť svoje výrobné a predajné ciele pre rok 2015.

Tím „The Street“ sa na akcie TSLA pozerá skepticky a akcie hodnotí stupňom predať. Zdôvodňujte to viacerými slabinami a nedostatkami firmy v rôznych oblastiach. Poukazuje na zhoršujúci sa čistý príjem, slabú návratnosť vlastného kapitálu, nízke ziskové marže či slabý prevádzkový cash flow.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre