Gréci majú posledné 2 týždne. Potom vláde dôjdu peniaze

Nemecký denník Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung priniesol správu, že gréckej vláde vystačí likvidita do 8. apríla. Denník sa odvoláva na výpočty expertov Európskej komisie v Aténách.

Bez ďalších prostriedkov zo záchranného programu to Gréci budú mať viac než trpké. Do 9. apríla musia Atény splatiť 467 mil. eur Medzinárodnému menovému fondu (MMF). Navyše, ako píše nemecký denník, v polovici apríla musí Grécko splatiť krátkodobé dlhopisy v objeme 2,4 miliardy eur.

Grécky premiér Tsipras dnes prišiel na oficiálnu návštevu do Berlína, kde sa stretne s kancelárkou Angelou Merkelovou. Na stretnutí chce Merkelovej predložiť obrysy reformného programu a taktiež ju presvedčiť, že sú odhodlaní tieto reformy naplniť.

Gréci musia predložiť konkrétny zoznam reforiem, ktoré sú podmienkou pre uvoľnenie ďalšej finančnej pomoci vo výške 7,2 miliardy eur. Atény tak majú posledné dva týždne na to, aby zostavili finálny zoznam reforiem a medzinárodných veriteľov presvedčili, že reformy berú vážne a začnú ich čo najskôr aplikovať.

Ak sa Grécko s partnermi nedohodne, krajine hrozí bankrot a taktiež odchod z eurozóny.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre