Nedarí sa vám zbohatnúť? Toto je hlavný dôvod

O dosahovaní bohatstva a finančnej slobode sme si už priniesli mnoho článkov, ako napr.: “Ako sa stať milionárom skôr, ako dosiahnete 30 rokov” alebo “6 kreatívnych spôsobov, ako zarobiť jeden milión“.

V dnešnom príspevku sa pozrieme na to, čo väčšine ľudí bráni v zbohatnutí. Bez ohľadu na to, či chcete zbohatnúť prostredníctvom obchodu/predaja, výroby alebo budete poskytovať služby, rozhodujúci je manažment alebo kontrola financií. Už vo viacerých príspevkoch o budovaní bohatstva sme uviedli, že ak chcete zbohatnúť, musíte minúť menej než dokážete zarobiť.

Aj keď zarobíte mesačne 1200 EUR, čo z toho, že vám mesačné výdaje zoberú celú čiastku. Z pohľadu budovania bohatstva na tom nie ste o nič lepšie ako ten, čo zarobí len 800 EUR no mesačne strávi iba 600 EUR a zvyšok si odloží. Ak patríte k prvej skupine, musíte to čím skôr zmeniť. Začnite aplikovať pravidlo „Najprv zaplať sebe“.

Akonáhle obdržíte celý mesačný príjem, bez váhania si odložte 10 % stranou (minimálne 10 %, samozrejme, čím viac, tým lepšie). Berte to ako investíciu do vašej finančnej slobody, niečo, čo vám v priebehu času bude tvoriť bohatstvo a generovať príjmy.

Je jedno, či  budú vaše mesačne príjmy väčšie alebo menšie. Spravte si z toho návyk a nech sa deje čokoľvek, na účet finančnej slobody si vždy odložte 10 či 20 %. Tieto nasporené prostriedky môžete následne premeniť na investičný kapitál a vytvoriť si portfólio podľa „vašej chuti“. Môžu to byť stabilné dividendové akcie, dlhopisy alebo zainvestujete do nádejného biznis nápadu.

Čím skôr s úsporami a reinvestovaním začnete, tým skôr dosiahnete bohatstvo a finančnú nezávislosť. Ak potrebuješ poradiť, ako mať svoje osobné financie pod kontrolou, stiahni si náš nový eBook “50 praktických rád ako byť finančne FIT”.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre