Dolár dnes zložil zbrane. Je na ústupe

Po viac ako týždni masívnej rally sa dnes americký dolár stiahol mierne do úzadia. Dolárový index sa dnes opäť ponoril pod 100 bodov a ostatné menové náprotivky začali voči USD získavať. Euro, ktoré bolo včera stlačené až pod 1,05 USD, dnes vyskočilo o 1 %.

O sklamanie dolárových býkov sa dnes postarali zmiešané dáta z USA. Maloobchodné tržby vo februári oslabili o 0,6 % a zaznamenali tak tretí mesačný pokles v rade. Pre analytikov to bolo sklamanie, keďže vo februári počítali s nárastom maloobchodných predajov o 0,3 %. V januári tržby maloobchodu oslabili o 0,8 %.

Na druhej strane potešili žiadosti o dávky v nezamestnanosti, ktoré poklesli o 36-tisíc na 289 tisíc. Analytici počítali s poklesom iba na 305-tisíc.

Americký dolár začal oslabovať, avšak vzhľadom na výrazné predošlé zisky sa s korekciou počítalo. Každopádne, obchodníci si veľmi dobre uvedomujú, že americký trh práce pokračuje v sérii silných čísel a Fed môže čoskoro rozhodnúť o zvýšení sadzieb. Na druhej strane je tu stále slabá inflácia a rast miezd, ktoré tieto očakávania môžu schladiť.

xtb
DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre