Najžiadanejší zamestnávatelia na svete…. viete ktorí to sú?

Ste zamestnancom v malej útulnej firme, no veľakrát sa tak zasnívate. aké by to bolo pracovať v svetovej spoločnosti, kde majú zamestnanci, okrem kreatívneho pracovného prostredia, mnoho ďalších benefitov a je o nich ukážkovo postarané? Nie ste sami.

Aby sa v týchto globálnych podnikoch spravil poriadok, LinkedIn vytvoril rebríček najžiadanejších zamestnávateľov na planéte. Takže… kde chcú ľudia najviac pracovať?

1. Google

Určite nie je žiadnym prekvapením. Na internete vyšlo už množstvo článkov s fotografiami ukazujúcimi luxus, ktorý je poskytovaný jeho, viac ako 50 000, zamestnancom.

Spoločnosť ponúka rôzne bezplatné služby – kaderník, gurmánske stravovanie, práčovňu, fitnes a pod., no aby toho nebolo málo – Google sa rozhodol zaviesť tzv. odmeňovací balíček, ktorý je vyplácaný po smrti svojho zamestnanca jeho manželke, partnerke či deťom po dobu 10 rokov.

Toto všetko však nie je jednoduché získať. Dá sa s ľahkosťou vyhlásiť, že človek musí byť dostatočne ambiciózny, kreatívny a iniciatívny, aby sa mohol presadiť v takomto svete. Musí nájsť svoje výnimočné schopnosti, no čo je najdôležitejšie, musí ich vedieť vyzdvihnúť pred očami ostatných.

Aby sme dokázali, že aj Slovákom sa to môže podariť, živým príkladom je muž menom Igor Minár, ktorý v súčasnosti pracuje ako softvérový inžinier v Google.

2. Apple

Nie je tajomstvom, že aj tento globálny gigant s 83 000 zamestnancami je veľkým lákadlom pre každého mladého človeka, ktorý by chcel byť súčasťou známej svetovej spoločnosti. „Ľudia, ktorí sú natoľko blázniví, aby si mysleli, že môžu zmeniť svet, sú tí, ktorí ho zväčša aj zmenia.“ Apple Inc.

3. Unilever

Čo je to za spoločnosť? Unilever je jedným z najväčších výrobcov potravín, telových produktov a výrobkov pre domácnosť na celom svete, ktorý zamestnáva viac ako 60 000 zamestnancov.

Jedná sa o holandsko – anglickú firmu, ktorá sa snaží s pomocou svojich zákazníkov meniť svet k lepšiemu, keďže sa zapája do mnohých programov na podporu lepšieho životného štýlu prevažne u mladých ľudí, na podporu ochrany životného prostredia a podobne.

4. Microsoft

Jeden z najznámejších velikánov IT oblasti, ktorý je bezpochyby známy v domácnosti každého vyspelejšieho štátu. K jeho ponúkajúcim službách patrí napr. balíček Office, ktorý používa viac ako 1,1 miliárd používateľov vo svete; Skype používaný 50 miliárd minút mesačne; OneDrive, na ktorý uložilo vyše 20 miliárd fotiek ročne približne 250 miliónov používateľov; alebo Windows Store s 150 000 aplikáciami.

Na zozname najžiadanejších zamestnávateľov sa nachádzali aj ďalšie svetové spoločnosti, medzi ktorými je napríklad Facebook, Amazon, Proctor&Gamble, GE, Nestle S.A., PepsiCo a ďalšie.

Redaktorka portálu www.investicne.sk, ktorá sa venuje témam ako marketing, manažment, diplomacia a medzinárodný obchod.
Zdieľať
Komentáre