Mladí a hriešne bohatí. 8 najmladších miliardárov sveta

O tom, ako pokoriť hranicu milión skôr, ako dosiahnete 30 rokov, sme si písali v tomto príspevku. Poviete si „wau“, byť milionárom pred tridsiatkou musí byť skvelé. To určite, avšak nižšie predstavení mladíci toho pred tridsiatkou stihli oveľa viac (aj keď niektorí to mali veľmi ľahké). Ich majetok presahuje miliardu dolárov a pritom svoj život majú stále pred sebou. Tu sú, najmladší miliardári súčasnosti:

Evan Spiegel

Spiegel (na snímke) má iba 24 rokov a hodnota jeho majetku sa odhaduje na 1,5 miliardy dolárov. Spiegel je internetový podnikateľ a zakladateľ populárnej fotoaplikácie Snapchat. V roku 2013 odmietol Facebook, ktorý chcel jeho firmu odkúpiť za 3 miliardy USD. Dnes sa hodnota Snapchatu odhaduje na 10 miliárd dolárov.

Bobby Murphy

Snapchat spravil miliardára aj z Bobbyho Murphyho. 25-ročný spoluzakladateľ je dnes technologickým riaditeľom tejto spoločnosti a na konte má 1,5 mld. dolárov.

Elizabeth Holmes

31-ročná E. Holmesová je už dávno takpovediac „za vodou“. Američanka drží majetok v hodnote 4,5 miliardy dolárov a čo je obdivuhodné, k miliardám sa podobne ako dvaja pred ňou dopracovala úplne od nuly. Holmesová v roku 2003 založila Theranos, spoločnosť na testovanie krvi.

Eduardo Saverin

Brazílčan Eduardo vyrastal v bohatej rodine a známy je pre súdny spor s Facebookom. Ako je vykreslené aj vo filme „Sociálna sieť“, tento spoluzakladateľ najväčšej sociálnej siete sa s Zuckerbergom dohodol na mimosúdnom vyrovnaní a v súčasnosti si v Singapure užíva majetok v hodnote dvoch miliárd USD.

Dustin Moskovitz

Dustin Moskovitz

Moskovitz je známa tvár z Facebooku. Na najväčšej sociálnej sieti pracoval v rannom štádiu, spolu s Zuckerbergom a Saverinom. Z Facebooku však v roku 2008 odišiel a v súčasnosti pracuje na nových startupoch. 30-ročný mladík drží majetok v hodnote 7,9 mld. dolárov.

Scott Duncan

Šťastný dedič. Tak môžeme opísať cestu k bohatstvu tohto 32-ročného miliardára. Väčšinu bohatstva nadobudol z rodinného podniku založeného svojim otcom Danom Duncanom. Scott sa môže pochváliť majetkom v hodnote viac ako 6 miliárd USD.

Marie Besnier-Beauvalot

Do šťastnej rodiny sa narodila aj 33-ročná Marie Beauvalot, ktorá spolu so súrodencami dedila firmu Lactalis, francúzskeho mliekarenskeho giganta. V súčasnosti je v rebríčku miliardárov na 816. mieste s majetkom vo výške 2,2 mld. dolárov.

 Albert von Thurn und Taxis

Aj keď sa na zozname miliardárov objavil už ako 8-ročný, oficiálne majetok dedil v roku 2001, kedy dosiahol vek 18 rokov. Albert je nemecké knieža a ako píše magazín Forbes, k jeho aktívam patria nehnuteľnosti, umelecké diela či tisíce hektárov lesa v Nemecku. Hodnota jeho majetku dosahuje 1,3 miliardy dolárov.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre