5 miliardárov odhaľuje tajomstvá úspechu

Ľudia ktorých vám predstavíme v tomto príspevku, sa k miliardovému majetku dopracovali vlastnými silami. Nejde o žiadnych dedičov či výhercov v lotérii. Sú to šikovní podnikatelia, ktorí vedia, ako sa pohybovať v drsnej biznis džungli.

Pozrite sa, v čom tkvie jadro ich úspechu.

Nick Woodman, zakladateľ spoločnosti GoPro vie, že ak chcete uspieť, musíte prinášať obete. „Býval som u rodičov a pracoval som 20 hodín denne a 7 dní v týždni“, spomína si na začiatky budovania svojej firmy Woodman. Obetovanie súkromného života za budovanie podnikania sa vyplatilo. Woodman dnes stojí za úspešnou spoločnosťou GoPro, výrobcom športových kamier a drží majetok v hodnote 2,6 miliardy dolárov.

Tajomstvo úspechu miliardára Elona Muska tkvie v napĺňaní potrieb ľudí. Elon Musk tvrdí, že firmy by sa mali snažiť ponúkať také produkty, ktoré ľudom prinesú prospech. „Keď som zakladal PayPal, spýtal som sa: Vyrieši to z niektorých problémov ľudstva?..nepýtal som sa, na čom sa dá zarobiť najviac peňazí”, spomína si dnes Musk.

Realitný magnát Donald Trump poukazuje na dôležitosť myslenia. „Rád myslím vo veľkom“, hovorí Trump. Pokiaľ premýšľate, tak premýšľajte vo veľkom, odporúča realitný magnát, ktorého majetok dosahuje hodnotu 4 miliardy dolárov.

Miliardár Mark Cuban hovorí, že človek musí milovať to, čo robí. Musí byť doslova posadnutý každým aspektom svojho biznisu, hovorí miliardár. Nezačínajte podnikať, ak to nie je vaša vášeň a nie je to niečo, čo máte radi. Pokiaľ počítate so stratégiou zániku, nie je to vaša vášeň a posadnutosť, hovorí Cuban.

Ako tvrdí, nikto sa nebude starať o váš biznis viac, ako vy sami. Preto sa musíte pripraviť na to, že budete pracovať tvrdo a dlho..a to sa dá iba vtedy, ak z toho budete mať radosť.

Nakoniec tu máme Richarda Bransona, známeho britského podnikateľa, ktorý sa aj napriek dyslekcii vyšplhal medzi najúspešnejších ľudí sveta. „Dávajte si pozor, aby ste sa nezamotali a zbytočne veci nekomplikovali. Jednoduché a jasné myslenie je ťažké“, tvrdí Branson. Podnikateľom odporúča, aby veci zbytočne nekomplikovali a nerobili ich ťažšími než sa zdajú byť.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre