Argentínske akcie oslabili o 7 %. Hlavného udalosti dnešného rána

Dobré ráno. Poďme sa spoločne pozrieť, čo aktuálne sa na finančných trhoch práve deje.

Ceny ropy mierne rastú. Vo včerajšom obchodovaní sa cena ropy prepadla až o 5 % a barel ropy WTI sa obchodoval len tesne nad hodnotou 60 USD. Brent aktuálne získava 0,76 % na 65,102 USD, ropa WTI dražie o 0,21 % na 61,672 USD.

Inflácia vo Francúzsku klesá – v novembri rast cien dosiahol 0,4 %, pričom v októbri to bolo 0,5 %. Inflácia v Nemecku dosiahla 0,5 %, čo potvrdilo pôvodný odhad.

Argentínske akcie dnes doslova skolabovali – hlavný akciový index oslabil o 7 %, pričom za posledných 5 obchodných dní stratil už 13 %. Okrem sporu krajiny so skupinou veriteľov sa o straty postarala najmä klesajúca cena ropy. Akcie štátnej ropnej spoločnosti YPF stratili 7,48 % a akcie ropnej firmy Petrobras oslabili o viac ako 8 %.

Klesajúce ceny ropy so sebou stiahli aj japonské akcie. Akciový benchmark Topix stratil 0,7 %, Nikkei 225 klesol o 0,8 %. Najväčšie straty zaznamenali akcie energetických spoločností a vývozcov.

Automobilový koncern Fiat Chrysler (FCA) dnes informoval, že chce navýšiť svoj kapitál a to cez 87 miliónov akcií po 11 dolárov, čo by spoločnosti prinieslo takmer miliardu dolárov.

Bank of Korea ponecháva refinančnú sadzbu na nezmenenej úrovni 2 %. Po znížení v auguste a v októbri tak sadzby v Južnej Kórei zostávajú na 4-ročnom minime.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre