10 vecí, o ktorých dnes potrebujete vedieť

1. Akcie Apple dnes siahli k rekordnej úrovni 119,75 dolárov, čím sa hodnota spoločnosti vyšplhala na ohromujúcich 700 miliárd dolárov. Apple je tak najcennejšou spoločnosťou na svete, keď o 30 miliárd dolárov prekonáva ropného giganta ExxonMobil.

2. Bank of Japan je odhodlaná naďalej uvoľňovať svoju politiku. Šéf japonskej centrálnej banky Haruhiko Kuroda dnes zopakoval, že Bank of England je pripravená splniť svoj inflačný cieľ.

3. Americká ekonomika rástla v treťom kvartáli silnejšie než hovoril prvý odhad. Zobraziť viac

4. Nemecká spoločnosť Bayer AG údajne zvažuje predať svoju divíziu zameranú na diabetické zariadenia. Pre agentúru Reuters to prezradili dvaja ľudia oboznámení s vecou.

5. Spotrebiteľský sentiment v USA sa v novembri nečakane zhoršil. Index spotrebiteľskej dôvery agentúry Conference Board klesol o 5,4 bodu na 88,7 bodu. Ekonómovia naopak počítali s rastom na 96 bodov.

6. Japonský obor v segmente elektroniky Sony chce znížiť náklady vo svojich divíziách TV a mobilných telefónov. Namiesto toho sa chce viac orientovať na segment videohier či obrazové snímače. „Nejde nám o podiel na trhu, ale lepšie zisky“, uviedol šéf mobilnej divízie Sony.

7. Globálna biznis dôvera na historickom dne. Zobraziť graf

8. A pri Sony ešte zostaneme – japonská tlačová agentúra  Jiji Press informovala, že futbalová organizácia FIFA zrejme stratí svojho sponzora Sony. Agentúra, ktorá sa odvoláva na dobre informovaný zdroj uvádza, že vzhľadom na problémy Sony je nepravdepodobné, že firma obnoví končiaci 8-ročný kontrakt.

9. Organizácia OECD vo svojom výhľade upozorňuje, že eurozóna sa stala veľkým rizikom pre svetový ekonomický rast. Obzvlášť poukazuje na Nemecko, najväčšiu ekonomiku eurozóny, kde došlo k spomaleniu.

10. Člen predstavenstva ECB Benoit Coeur pre televíziu Bloomberg uviedol, že centrálna banka nebude robiť žiadne unáhlené rozhodnutia. „Musíme sledovať dáta okolo nás a dôkladne prehodnotiť všetky možnosti, najmä pokiaľ ide o nákup aktív“, uviedol Coeur.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre