10 vecí, o ktorých dnes potrebujete vedieť

1. Ropa WTI údajne môže zlacnieť až na 60 dolárov za barel. Claire Milhench, editor zo spravodajskej agentúry Reuters uviedol, že k takémuto prípadu môže dôjsť vtedy, ak združenie OPEC nebude súhlasiť s redukciou doterajšej produkcie. Od júna ropa WTI zlacnila o 34 % na 76 dolárov.

2. Čínske akcie dnes výrazne ťažili z piatkového rozhodnutia čínskej centrálnej banky znížiť sadzby. Pozri viac

3. Ako informoval denník Wall Street Journal, spoločnosť Samsung údajne uvažuje o výmene šéfa mobilnej divízie. Zodpovednosť za oddelenie mobilnej komunikácie by mohol prevziať BK Yoon, ktorý dnes šéfuje divízii domácich spotrebičov a TV.

4. Akcie Intelu môžu v priebehu najbližších dvoch rokov získať až 30 %. Uvádza sa tak v novom vydaní týždenníka Barron’s. Podľa týždenníka by sa tak akcie obchodovali za 16-násobok budúcich odhadovaných ziskov, čo je rovnaká úroveň ako dnes.

5. Index podnikateľskej klímy v Nemecku (IFO) sa v novembri postaral o milé prekvapenie. Index posilnil z predošlých 103,2 bodu na 104,7 bodu. Ekonómovia pritom počítali s oslabením na 103 bodov.

6. Ako vyhlásil ruský minister financií, Rusko ročne príde o zhruba 140 miliárd dolárov. Zobraziť viac

7. Lepšia než očakávaná hodnota nemeckého indexu IFO dodala impulz aj spoločnej európskej mene. Menový pár EUR/USD aktuálne získava 0,54 % na 1,24383 dolára.

8. Talianske a španielske dlhopisy s rekordne nízkou výnosnosťou. Čítať viac

9. Talianska banková skupina Intesa SanPaolo sa údajne obzerá po prevzatí správcovskej spoločnosti Coutts International, ktorá je súčasťou britskej veľkobanky Royal Bank of Scotland.

10. V USA sa dnes čakalo na Markit index PMI pre sektor služieb. Ten v novembri oslabil z predošlých 57,1 bodu na 56,3 bodu, čo je najnižšia hodnota od apríla. Ekonómovia počítali s miernejším poklesom na 56,8 bodu.

[mc4wp_form]

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre