Buffett si to niekedy veľmi zjednodušuje, tvrdí Icahn

Finančník Carl Icahn sa v najnovšom rozhovore pre Bloomberg Television okrem iného vyjadril aj k známemu investorovi Warrenovi Buffettovi.

“Myslím si, že Buffett to pri niektorých spoločnostiach veľmi zjednodušuje..žijeme v krajine, kde je veľa, veľa firiem zle riadených. Nestačí nabrať priemerných riaditeľov, Buffett by mal okrem nákupu firiem spraviť toho viac”, myslí si známy aktivista Icahn.

Podľa jeho slov je Buffett na firmy, v ktorých holding Berkshire Hathaway investuje, až príliš mäkký. “Je to šikovný muž, ktorý pre akcionárov spravil veľa dobrého”, uznáva Icahn. Napriek tomu dodáva, že existuje viacero vecí, pri ktorých s Buffettom nesúhlasí.

Icahn je známym nekompromisným finančníkom, ktorý vo vyvolených spoločnostiach nadobúda významnejšie podiely, aby v nich následne presadil svoje záujmy. Stačí sa pozrieť na jeho aktuálny záujem o spoločnosť Apple, kde Icahn vlastní podiel v hodnote niekoľkých miliárd. Investor tlačí na vedenie Apple, aby využilo prostredie nízkych úrokových sadzieb a taktiež oslabenú cenu akcií a podniklo spätný odkup akcií.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre