Niekoľko dôvodov, prečo by ste z Indie nemali spúšťať oči

Na valuewalk.com sa objavil zaujímavý článok s názvom „600 miliónov dôvodov, prečo nespúšťať oči z Indie.“. Autor Frank Holmes v ňom objasňuje dôvody, prečo má indické hospodárstvo potenciál a investori by túto ázijskú krajinu nemali prehliadať.

Ako  píše, India je domovom pre 600 miliónov ľudí do veku 25 rokov, ktorí sa v budúcnosti postarajú o ekonomické výslnie svojej krajiny. Milióny indických občanov sa snažia o niečo, čomu sa v USA hovorí „americký sen“. Hľadajú príležitosti a prosperitu, pričom svoje nádeje opierajú o nového premiéra Narendra Modiho (na snímke).

Aj na investicne.sk sme viackrát písali, že India pod vedením nového premiéra  otvára svoje trhy pre zahraničných investorov. Okrem liberalizácie trhu sa k jeho ďalším cieľom radí zdravotná starostlivosť dostupná pre každého či kanalizácie pre všetkých do roku 2019. Modi chce navyše priniesť strechu nad hlavou každého Inda do roku 2022, zaviesť do každej domácnosti elektrinu a v dedinách zrealizovať pripojenie na internet.

Premiér tiež nedávno vyhlásil, že počet mobilných zariadení v krajine za posledných 10 rokov vzrástol zo 40 miliónov na viac ako 900 miliónov zariadení, čo podčiarkuje rastúcu spotrebiteľskú silu Indie. “Naša krajina je už druhým najväčším trhom pre chytré telefóny”, poznamenal premiér.

Z krajín BRICS to najlepšie

Aj experti tvrdia, že spomedzi krajín BRICS je India pre investorov najlepšou voľbou. Rusko je zdrvené medzinárodnými sankciami a brazílska ekonomika pokrivkáva. Od víťazstva Modiho v májových voľbách index spotrebiteľskej dôvery posilnil o 8 % na 45,2 bodov. Čoskoro tak indikátor môže prekonať úroveň 50 bodov, čo by indikovalo, že spotrebitelia počítajú so zlepšovaním hospodárstva.

Napriek zlepšovaniu sú pred Indiou ešte mnohé výzvy, či už politické, ekonomické alebo legislatívne. Avšak zdá sa, že Modi si dal záväzok doviesť k Indiu k prosperujúcim časom. „India sa chystá na pochod vpred vo veľmi rýchlom tempe“, prehlásil  pred 20-tisícovým publikom v Madison Square Garden indický premiér.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre