Graf: Za 18 hodín zarobil 60 miliónov dolárov

Zisk v objeme 60 miliónov dolárov za necelé dva dni? Presne o takýto neuveriteľný obchod sa v minulom roku postaral finančník George Soros. Z doterajších správ sa dá pekne poskladať, ako takýto špekulačný obchod prebehol.

Soros, známy devízový špekulant stavil na to, že austrálska centrálna banka zníži hlavnú refinančnú sadzbu, čo bolo celkom predvídavé. E.Sheridan, austrálsky devízový expert sa na základe zverejnených informácií rozhodol zostrojiť grafy, v ktorých sa snaží znázorniť, ako tento obchod mohol prebiehať.

Ako vidieť na prvom grafe, Soros (teda ním poverený ázijský maklér) 6. mája uzavrel krátku pozíciu na AUD/USD (stávka na oslabenie menového páru)  tesne nad úrovňou 1,0300 dolára. Neskôr pridal ďalšiu SHORT pozíciu na úrovni 1,028.

Pozri tiež: Ako vlastne začať s forexom?

Deň na to, 7. mája o 4:30 (GMT) austrálska centrálna banka Reserve Bank of Australia prvýkrát od roku 2012 znižuje sadzbu. Menový pár AUD/USD skĺzol z 1,024 na 1,0200. Ako zobrazuje graf č. 2, tu Soros nastavil short z 1,02 dolára na približne 1,0165 USD.

Obchod uskutočnil prostredníctvom troch devízových maklérov v Ázii – odhaduje sa, že každý obchod Sorosovi vyniesol zhruba 19 mil. dolárov.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre