Pozrite sa, na čom jazdí Gates, Zuckerberg či zakladatelia Google

Nech už na účte máme tisíc eur, milión či miliardu, každý z nás sa potrebuje pohybovať a dostať sa z bodu A do bodu B.

Je známe, že mnohí miliardári sú viac než skromní a aj napriek obrovskému bohatstvu jazdia na priemerných automobiloch. Na druhej strane sa nájdu aj takí, ktorí si dovolia nezmyselne drahé kúsky. Tu je niekoľko IT miliardárov, pri ktorých sa redaktorom portálu Businessinsider podarilo zistiť, čo schovávajú v garáži.

Mark Zuckerberg, zakladateľ Facebooku

Šéf Facebooku Mark Zuckerbeg vlastní niekoľko automobilov, od modelu Acura TSX, ktorý vyrába japonská Honda až po nemecký Volkswagen Golf. Nezostal však iba pri týchto lacnejších značkách, keďže si doprial vlastníctvo vozidla Pagani Huayra. Cena tohto luxusného skvostu z Talianska začína na 1,3 mil. dolárov.

Bill Gates, Microsoft

A čo Bill Gates, zakladateľ Microsoftu? Softvérový miliardár má peknú zbierku nemeckej značky Porsche. Jeho favoritom je Porsche 911 Convertible, ktorého bežná cena predstavuje 82 tisíc dolárov.

Jeff Bezos, Amazon

Jeff Bezos, zakladateľ a riaditeľ Amazonu, sa uskromnil, keďže dodnes riadi svoju Hondu Accord z roku 1996. Takýto model je dnes možné kúpiť za 4000 dolárov.

Zakladatelia Google

Zakladatelia internetového obra Google, Larry Page a Sergey Brin sú fanúšikmi elektromobilov Tesla (navyše, obaja sú investormi vo firme Elona Muska). Chlapci z Google šoférujú model Tesla Roadster, ktorého cena začína na 100 tisíc dolároch.

Larry Elison, zakladateľ Oracle

Šéf Oracle, Larry Ellison vlastní množstvo automobilov. Pred dvomi rokmi ho údajne videli šoférovať Lexus LFA, automobil za zhruba 375 tisíc dolárov.

Michael Dell, zakladateľ Dell

Favoritom Della je starý dobrý Hummer H2, ktorý sa už dlhšiu dobu nevyrába. Toto vozidlo sa predáva za cenu 20 tis. až 33 tisíc dolárov.

Dustin Moskovitz, spoluzakladateľ Facebooku

Jasným príkladom toho, že miliardárovi plne postačí aj nemecký Volkswagen Golf R32, je spoluzakladateľ Facebooku Dustin Moskovitz. Model, ktorý parkuje vo svojej garáži, je možné zakúpiť za približne 13 tisíc dolárov.

Steve Ballmer, bývalý riaditeľ Microsoftu

Nakoniec tu máme Steva Ballmera, ex-riaditeľa Microsoftu, ktorý sa po novom venuje svojmu basketbalovému klubu Los Angeles Clippers. Ako môžete vidieť na snímke nižšie, Ballmer je hrdým vlastníkom Fordu Fusion, ktorý je vybavený technológiou Ford Sync (systém od Microsoftu).

 

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre