Zaujímavé fakty, ktoré ste o Google nevedeli

Na užívateľskom fóre Quora.com bola položená zaujímavá otázka:  Aké ohromujúce fakty o spoločnosti Google poznáte? Téma vyvolala veľkú diskusiu a v odpovediach sa objavilo množstvo zaujímavostí o tomto internetovom obrovi. Tu je niekoľko z nich:

1. Ak si teraz otvoríte vyhľadávač Google a zadáte do riadku pre vyhľadávanie slovo “askew” (nakrivo), dostanete “krivú”  ponuku výsledkov vyhľadávania.

2. Spoločnosť vlastní veľa „odvodených domén“ pre prípad, že užívateľ sa pri zadávaní názvu Google.com pomýli. Ide o domény ako Gogle.com, Gooogle.com, Googlr.com. Okrem toho spoločnosť vlastní doménu 466453.com. Pýtate sa prečo? Obrázok nižšie Vám to rýchlo ozrejmí

3. Za jednu sekundu Google spracuje viac ako 2 milióny vyhľadávaní.

4. Pred tým, než vám vyhľadávač Google poskytne tie najlepšie výsledky vyhľadávania (čo je v zlomku sekundy), posúdi pritom viac ako 200 faktorov.

5. Prvé Google úložisko bolo vyrobené z lega. Nie, to nie je žiadny vtip. Disk s kapacitiou 40 GB bol (ako vidieť na obrázku nižšie) osadený v kockách lega. Zakladatelia potrebovali lacný a rýchly spôsob, ako vyrobiť vlastné úložiská a lego sa javilo ako najlepšie riešenie.

6. Počas zabezpečovania funkcionality „Street View“, ktorú Google vsadil do svojich máp, bolo vyfotografovaných viac ako 5 miliónov kilometrov ciest.

7. Google je hladný po nových firmách a projektoch. Len v tomto roku skupina získala 24 firiem. Napríklad vo februári kúpila spoločnosť Nest Labs, v máji to bol hráč na poli cloud computingu Stackdriver a v júli služba Songza.

8. Namiesto kosačiek kozy? Veru tak. Google sa v roku 2009 rozhodol pre nájom 200 kôz, ktoré v okolí sídla firmy kosili a taktiež hnojili pôdu.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre