Tento web zabáva ľudí. A má hodnotu takmer miliardu dolárov!

Stránky s virálnym obsahom Buzzfeed majú hodnotu 850 miliónov dolárov. Spoločnosť s rizikovým kapitálom Andreessen Horowitz včera informovala, že do projektu zainvestuje 50 mil. dolárov.

Mike Isaac z  New York Times tvrdí, že po novom sa stránky Buzzfeed oceňujú na 850 mil. dolárov. “BuzzFeed je mediálna spoločnosť v rovnakom zmysle, ako je Tesla automobilkou či Netflix streaming službou”, hovorí Chris Dixon z Andreessen Horowitz.

Stránky zamerané na zábavný obsah vznikli v roku 2006 v New Yorku a mesačne evidujú zhruba 150 miliónov zhliadnutí. Aj keď web spočiatku začínal s publikovaním čisto humorného obsahu (virálne foto, meme atď.), pomaly sa orientuje aj na tradičný obsah a plnohodnotnejšie články. Spoločnosť zamestnáva 550 ľudí a je obzvlášť úspešná na mobilných zariadeniach a sociálnych sieťach.

Práve táto silná závislosť na sociálnych médiách je pre niektorých pozorovateľov dôvodom, prečo by do firmy radšej neinvestovali. “Ak sa zajtra Facebook rozhodne pohrať so svojim algoritmom zobrazovania, títo virálni vydavatelia môžu byť mihnutím oka minulosťou”, uvádza analytik zo spoločnosti Forrester Research.

Pozri tiež: Pozrite sa, ako tento chlapec za pár mesiacov zarobil milión dolárov

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre