3 spôsoby, ako úspešne obchodovať počas zmätku na Ukrajine

Vzhľadom k tomu, že finančné trhy aj naďalej pozorne sledujú napätie medzi Ruskom a Ukrajinou, sa ekonóm a známy editor Dennis Gartman podelil s tými najvhodnejšími spôsobmi, ako obchodovať počas rastúceho napätia v tomto regióne.

V televízii CNBC hovoril o troch prístupoch:

Po prvé: Gartman upozorňuje, že je dôležité dávať pozor na ropu a využiť akúkoľvek rally ako príležitosť na predaj. Podľa Gartmana môže cena ropy na pozadí hrozivých titulkov vyskočiť nahor, avšak v dlhodobom horizonte sa bude držať nízko, približne na úrovni 85 dolárov/barel.

Po druhé: Podľa Gartmana je pravdepodobné, že po 21 %-nom poklese v minulom mesiaci bude cena pšenice naďalej klesať. O nižšie ceny tejto komodity sa podľa neho postará vývoz ukrajinskej pšenice. „Ukrajina potrebuje peniaze, a k dispozícii má prebytok pšenice, ktorý môže dať na export“, hovorí Gartman.

Po tretie: Americký trh dlhopisov môže ísť nahor, pretože obchodníci uprostred neistého investičného prostredia hľadajú kvalitu. „Kapitál sa vzďaľuje od Európy a sťahuje sa do Spojených štátov, kde zakotví v dlhových cenných papieroch“, tvrdí ekonóm.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre