10 vecí, o ktorých dnes potrebujete vedieť

1. Spoločnosť Electronic Arts (EA) sa teší z 51%-ného nárastu zisku, ktorý zaznamenala v druhom kvartáli. Vývojár hier ťaží zo silných predajov svojich hier ako Titanfall či FIFA 2014. Spoločnosť sa svojimi hrami čoraz viac presadzuje aj na mobilných zariadeniach. V tomto segmente jej príjmy rástli o 18 %.

2. Zisk Microsoftu neprekonal očakávania. Spoločnosť ohlásila príjmy vo výške 23,38 mld. dolárov , čo je o niečo viac ako očakávaných 23,01 mld. dolárov. Zisk ale sklamal, keď dosiahol 0,55 USD na akciu – analytici očakávali 0,60 dolára na akciu. Microsoft to zdôvodňuje stratami prevzatej Nokie.

3. Obchodná klíma vo Francúzsku zostáva bezo zmeny. Príslušný indikátor zostal v júli na júnovej hodnote 93 bodov. Ekonómovia počítali so slabším výsledkom 92 bodov.

4. Farmaceutická spoločnosť GlaxoSmithKline (GSK) oznámila 23%-ný pokles zisku! Pod prepad zárobku sa podpísal pokles predajov o 20% a silná britská libra, ktorá predražila produkty spoločnosti v zahraničí. Akcie GSK dnes tratia viac ako 7 %.

5. Silný dopyt po lietadlách sa pozitívne odrazil na výsledkoch spoločnosti Boeing. V druhom štvrťroku tržby spoločnosti vzrástli o 1 percento na viac ako 22 miliárd dolárov. Zisk medziročne posilnil o 52 % na 1,7 mld. dolárov.

6. Výsledky spoločnosti Apple sú vonku. Kompletný prehľad aj s grafmi si môžete pozrieť tu.

7. Dnes investori vyčkávajú na Facebook a jeho výsledky za druhý kvartál. Analytici očakávajú, že najväčšia sociálna sieť sveta ohlási zisk 32 centov na akciu a príjmy vo výške 2,81 miliardy dolárov.

8. K najväčším víťazom na nemeckej burze dnes patria akcie automobilky Daimler, ktoré sa zhodnocujú o 2,6 %. Spoločnosť prekvapila akcionárov, keď v druhom kvartáli vykázala 12 %-ný nárast zisku na 2,46 miliardy eur. Spoločnosť pocítili rekordné predaje v divízii luxusných vozidiel Mercedes Benz.

9. Ropa sa dnes mimoriadne zelená. Ceny americkej ropy WTI vzrástla po správe o amerických zásobách, ktoré minulý týždeň poklesli o 1,4 mil. barelov. Cenu ropy Brent tlačí nahor kríza na východe Ukrajiny. Ropa Brent získava 0,80 % na 107,698 USD/barel, ropa WTI je drahšia o 0,62 % na 102,59 dolárov.

10. Španielska centrálna banka očakáva zrýchlenie hospodárskeho rastu Španielska v druhom štvrťroku. Hrubý domáci produkt (HDP) by mal podľa Banco de Espana rásť o 0,5 percenta. Išlo by o zrýchlenie, keďže v prvom kvartáli španielska ekonomika rástla tempom 0,4 %.

Komentáre