Toto jedno slovo vysvetľuje, prečo sú Buffett a Gates tak úspešní

Bill Gates (Flickr/Masaru Kamikura)

Keď zakladateľ Microsoftu Bill Gates prvýkrát hostil legendárneho investora Warrena Buffetta, matka Billa Gatesa požiadala hostí, aby jedným slovom charakterizovali ten najdôležitejší faktor ich životného úspechu.

Z úst miliardárov vyšla rovnaká jednoslovná odpoveď: Sústredenie (v ang: Focus).

Ide o zameranie sa na svoj cieľ, túžbu, jednoducho zaostrenie na dôležité veci, ktoré sa spájajú s dosiahnutím sna.

Obaja miliardári si uvedomujú, že čas je tá najcennejšia komodita a treba s ním narábať efektívne. Je dôležité nenechať sa vyrušiť rozptýleniami.

Bill Gates raz napísal: Nezáleží na tom, koľko peňazí máte, nemôžete si kúpiť viac času. Každý z nás má 24 hodín denne. Podobne sa vyjadril aj Buffett, ktorý nedovolí, aby jeho kalendár zaplavili zbytočné stretnutia.

Warren Buffett (Flickr / freeimage4life)

Vo svete, v ktorom sú bombardovaní množstvom rozptyľujúcich myšlienok, informácií a názorov, sa obaja miliardári zameriavajú na to najdôležitejšie. „Aby sa mohol sústrediť na svoju vášeň, zo svojej pozornosti vylúčil všetko okrem biznisu –umenie, literatúru, vedu, cestovanie, architektúru,“ píše o Buffettovi v knihe “Snehová guľa” autor Schroeder.

Keď mal 10 rokov a otec mu ponúkol výlet do New Yorku, okamžite žiadal, aby išli na newyorskú burzu New York Stock Exchange (NYSE). Aj keď to v tom čase mohlo znieť ako “hlúpe detské reči”, Buffett už ako malý chlapec zdôrazňoval, že vo veku 35 rokov sa stane milionárom.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre