Podlomí dnes silný dolár menový pár EUR/USD?

Devízový trh dnes netrpezlivo vyčkáva na americký report z trhu práce, ktorý vývoju menových kurzov dodá ďalšie smerovanie. Analytici z banky Citi očakávajú, že dnešné dáta z USA budú silné, čím podporia americký dolár.

Už včerajšia správa súkromnej agentúry ADP naznačila, že júnové oživenie na trhu práce USA bolo robustné. Podľa údajov ADP súkromný sektor v júni pridal 281 tisíc pracovných miest, čo výrazne prekonalo odhady na úrovni 205 tisíc pracovných miest.

Na druhej strane, niektorí ekonómovia upozorňujú, že ADP čísla nie sú jasným ukazovateľov oficiálnych údajov, ktoré budú zverejnené práve dnes. Okrem toho sa o zamiešanie kariet postarala šéfka Federálneho rezervného systému (Fed), Janett Yellenová – tá na včerajšej konferencii organizovanej MMF uviedla, že nevidí dôvod na zmenu súčasnej politiky nízkych sadzieb.

Yellenová odmietla tvrdenia kritikov, že prostredie nízkych úrokových sadzieb prispieva k finančným krízam a destabilizácii. Jednoducho povedané, Yellenová obraňovala politiku nulových sadzieb, čo doláru veľmi nepomáha.

Aktuálne sa menový pár EUR/USD obchoduje na úrovni 1,36595 dolára. Oficiálna správa amerického ministerstva práce bude zverejnená o 14:30.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre