Pomôžte svojmu podnikaniu, eliminujte zbytočné výdavky

V začiatočnej fáze podnikania je takmer u každého dôležitým cieľom znížiť zbytočné výdavky. Patria medzi ne väčšie položky – splátky jedného či viacerých úverov, aj tie menšie, ako napríklad poplatky za vedenie účtu. V oboch prípadoch však vedia klienti ušetriť množstvo eur.

Prehodnoťte svoju pôžičku

Jednou s možností, ktorú Slováci s cieľom ušetriť finančné prostriedky využívajú čoraz častejšie, je refinancovanie. Pri refinancovaní si klienti prenesú starý úver do inej banky, kde im vypočítajú nový, nižší úrok, s ktorým budú svoju pôžičku splácať. Často si však klient vie aj sám rýchlo zistiť, koľko vie na novom úvere ušetriť. V online banke Zuno napríklad stačí keď klient použije online kalkulačku, do ktorej zadá výšku súčasného úveru, počet mesiacov, ktoré mu zostávajú na jeho splatenie, výšku súčasnej splátky a dátum poskytnutia úveru. Na refinancovaní v online banke tak klienti môžu ušetriť až 720 eur. Takisto je možné spojiť viac úverov do jedného, či už pochádzajú z banky, alebo nebankovej spoločnosti, a vytvoriť si tak o svojich mesačných splátkach väčší prehľad. Pri konsolidácii získajú klienti na svojej pôžičke nový úrok, ktorý v online banke začína na 6,9 %.

Za účet neplaťte

Poplatky za vedenie účtu sa nemusia zdať na prvý pohľad veľkou položkou, v priebehu roka sa však vyšplhajú aj na stovky eur. V súčasnosti množstvo bánk poplatky za balíčky k účtom zvyšuje, online banka Zuno ale ponúka jednoduchú možnosť, ako mať účet úplne zadarmo. Stačí ak klienti zaplatia počas mesiaca platby kartou v hodnote 100 eur a za účet im nebudú účtované žiadne poplatky.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre