Debut ako z rozprávky. Akcie GoPro vzrástli o 31 %

Lepší prvý deň na burze si akcie spoločnosti GoPro ani nemohli priať. Kurz akcií tohto výrobcu kamier včera vzlietol o 31 % na 31,34 USD. Aj táto skutočnosť naznačuje, že investori majú zdravú chuť po akciách rýchlo rastúcich firiem.

Najväčším akcionárom v spoločnosti je zakladateľ a riaditeľ Nicholas Woodman, ktorý v GoPro drží 49 %. Firma založená pred desiatimi rokmi sa v súčasnosti oceňuje na 3,9 mld. dolárov.

Pripomeňme, že prvotná verejná ponuka akcií (IPO) GoPro je najväčším IPO výrobcu spotrebnej elektroniky od roku 1991, kedy na burze debutovala spoločnosť Duracell International.

Pre vysokú kvalitu a všestrannosť si kamery GoPro získali veľkú popularitu. Navyše, značka má verných zákazníkov, pretože okrem predaja kamier im ponúka tvorbu zábavného a inšpiratívneho obsahu, takže svoje pôsobenie rozšírila aj na mediálny svet.

Na YouTube má spoločnosť takmer 2 milióny odberateľov. Riaditeľ Woodman už naznačil, že GoPro sa chystá vylepšiť nástroje, vďaka ktorým si klienti môžu upraviť videá a publikovať ich online.

Na druhej strane sa objavujú i skeptické otázky, či sa spoločnosť vysporiada s lacnejšou konkurenciou. Lacnejšiu alternatívu ponúka napr. aj japonská spoločnosť Sony.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre