Pozrite si 5 najlepšie zarábajúcich YouTube hviezd

Čoraz viac sa potvrdzuje, že YouTube videá sú šťavnatým biznisom pre nezávislých tvorcov. Ide hlavne o veľké YouTube hviezdy, ktoré majú obrovský fanklub s miliónmi odberateľov.

Aj keď pre bežného človeka sú úplne neznámymi tvárami, na internete sú vyhľadávanými osobnosťami. Dobrou otázkou je, koľko im taká popularita môže zarobiť? Nižšie je predstavených 5 YouTube hviezd s najvyššími príjmami.

Ich ročné zárobky sú odhadnuté na základe dát analytickej spoločnosti SocialBlade. Stanovená je spodná ako aj horná hranica príjmov, ktoré sú počítané na základe videní x CPM (cena za tisíc zobrazení reklamy) vo výške 0,60 USD (spodná hranica) a 5 USD (horná hranica). Rozsah CPM záleží od typu reklamy či značky.

Najlepšie zarábajúcim človekom na YouTube je švédsky komentátor videohier Felix Arvid Ulf Kjelberg, známy ako PewDiePie (na úvodnej snímke). Má viac ako 25 miliónov odberateľov a jeho videá nazbierali zhruba 4 miliardy zhliadnutí. YouTube ročne do jeho rozpočtu prinesie 825 tisíc – 8 miliónov dolárov.

Viac ako 1 milión odberateľov má YouTube kanál DisneyCollectorBR, za ktorým stojí nemenovaná Brazílčanka. Jej upokojujúci hlas komentuje predvádzanie najrôznejších Disney hračiek. Kanál je skvelým nástrojom pre rodičov, ktorí cez „hračkárske videá“ pobavia a upokoja svoje deti. Brazílčanka ročne zarobí od 505 tisíc – 5 miliónov dolárov.

Viac ako 28 miliónov odberateľov má komediálne duo Smosh, ktoré tvorí Ian Hecox a Anthony Padilla. V súčasnosti prevádzkujú už 8 YouTube kanálov, Smosh, IanH, ElSmosh či SmoshGames. Ich ročné príjmy dosahujú 448 tisíc až 4,5 milióna dolárov.

Populárny španielsky YouTuber – Vegetta777

Každý fanúšik hry Minecraft sa už dozaista stretol s kanálom SkyDoesMinecraft. V jeho pozadí stojí Adam Dahlberg, Minecraft YouTuber s počtom odberateľov 9 miliónov.

Jeho ročné príjmy z YouTube dosahujú 293 tisíc – 2,92 milióna dolárov.

Vegetta777, vlastným menom Samuel de Luque je populárnym španielskym komentátorom hier Minecraft, Battlefield či Saint’s Row.

Jeho fanúšikovia (aktuálne zhruba 5 miliónov odberateľov) pochádzajú hlavne zo Španielska a krajín Latinskej Ameriky. Luque prostredníctvom YouTube videí zarobí 257 tisíc až 2,6 milióna dolárov.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre