10 možností, ako vylepšiť svoje príjmy

Ak hľadáte možnosti, ako si vytvoriť vedľajší príjem a popri hlavnej činnosti si privyrobiť, ste na správnom mieste. Nižšie si predstavíme 10 spôsobov, ako svoj rozpočet obohatiť o ďalšie finančné prostriedky.

1. Staňte sa virtuálnym asistentom/asistentkou – ak máte asistenčné skúsenosti, existuje možnosť, aby ste z pohodlia domova pracovali pre malé a stredné firmy. Virtuálny asistent vykonáva rôzne administratívne, technické či kreatívne činnosti, pričom firmy ich odmeňujú sadzbou za hodinu.

2. Blogujte – začnite blogovať o tom, čo vás baví a v čom ste takpovediac “doma”. Možno ste skvelou záhradkárkou a vaše záhradné umenie obdivujú všetci susedia. Čo tak vytvoriť si blog a podeliť sa o svoje skúsenosti. Aj keď ide o časovo náročnejšiu aktivitu, prostredníctvom reklamy alebo predaja produktov (napr. e-kniha, kurz) si môžete vytvoriť zaujímavý vedľajší príjem.

3. Napíšte e-book – hovorí sa, že pokiaľ nie ste skvelým obchodníkom, elektronická kniha vám veľa peňazí nezarobí. Napriek tomu ide o možnosť, ako zarobiť a vytvoriť si príjem – stačí napísať zaujímvý ebook, využiť všetky možné komunikačné prostriedky (sociálne siete, vlastné webstránky a blogy…) a zahájiť predaj.

4. Staňte sa súkromným učiteľom  – prečo nepredať svoje vedomosti? Ak viete perfektne po anglicky, prípadne ste doma v účtovníctve alebo v matematike, prečo sa nestať tútorom a neponúkať doučovanie. Existuje mnoho študentov, ktorým by práve vaša pomoc prišla vhod. A samozrejme za to dobre zaplatia.

5. Napíšte príbeh – ak sa vo vás ukrývajú spisovateľské schopnosti, neváhajte spísať pútavý príbeh, či už vlastný zážitok alebo napínavé sci-fi. Následne oslovte novinárov a predajte im svoje jedinečné dielo.

6. Prenajímajte – máte nevyužité podkrovie domu, garáž alebo dokonca miesto na parkovanie? A čo tak prenájom. Stačí nájsť slušných nájomcov, spísať dobrú nájomnú zmluvu a váš nový vedľajší príjem je na svete.

7. Priamy predaj – najmä mnohé mamičky sa presvedčili, že usporiadanie domácej besiedky a prezentácia tovaru (kozmetika, výživové doplnky..) je skvelým spôsobom, ako získať provízie z predaja. Aj priamy predaj tak môže byť zaujímavým vedľajším príjmom.

8. Stráženie detí či venčenie domácich maznákov – možno si myslíte, že ide o zárobky z amerických filmov, no aj na Slovensku nájdete mnoho inzerátov s ponukou takýchto služieb. Aj stráženie detí alebo venčenie psov môže byť spôsobom, ako si vytvoriť vedľajší príjem.

9. „Mystery shopping“ – ak firmy hľadajú mystery shopperov, znamená to, že hľadajú fiktívnych zákazníkov, ktorí cez zahranú rolu (napríklad sa na niečo spýtajú predavača a sledujú jeho reakciu) merajú kvalitu služieb.

10. Kúpte a predajte – kúpiť značkové tričko vo výpredaji za 10 € a predať ho v online bazároch za 18 €? Prečo nie.

Čítaj tiež: 6 kreatívnych spôsobov, ako zarobiť jeden milión

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre