Wall Street v zelenom. Akcie Microsoftu na 14-ročnom maxime

Aj v utorok americké akcie pokračujú v zotavovaní. Index Dow Jones Industrial získava 0,61 %, širší benchmark S&P 500 sa zhodnocuje o 0,74 %.

Aj keď ruský prezident Vladimír Putin podpísal dekrét o pričlenení Krymu k Rusku, nesnaží sa o konfrontáciu so Západom. „Nechceme rozdeliť Ukrajinu, nepotrebujeme to“, uviedol na dnešnej tlačovej besede Putin.

Spomedzi jednotlivých akcií sa dnes pozornosť sústredila na akcie Microsoftu, ktoré získavajú 4 percentá. Investorov potešila správa, že spoločnosť pracuje na vývoji svojho softvéru Office pre tablety iPad, čo tržbám spoločnosti dodá ďalší impulz. V reakcii na to sa dnes akcie Microsoftu dokázali dostať na najvyššiu úroveň od roku 2000.

V indexe S&P 500 sa dnes mimoriadne darí akciám United States Steel (U.S. Steel), ktorých kurz je vyššie o takmer 5 %. Akcie ťažia z oživenia v oceliarenskom odvetví.

Aj keď sú investori jedným okom stále na Ukrajine, opäť sa začínajú sústreďovať na nové hospodárske dáta a kroky Federálneho rezervného systému (Fed).

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre