Tim Ferriss a jeho 3 tipy, ako byť produktívnejším podnikateľom

Tim Ferriss (Flickr)

Tim Ferriss, autor populárnej knihy 4-hodinový pracovný týždeň, je majstrom v skúmaní využitia času.

Začínal ako majiteľ malej firmy, pričom často pracoval aj 90 hodín týždenne. Znechutený životným štýlom workoholika sa rozhodol zmeniť spôsob, ako využívať čas.

Zameral sa na zvýšenie produktivity a efektívne využitie času – výsledkom bol nárast tržieb jeho firmy a taktiež dostatok času pre seba samotného.

V čom spočíva Ferrissov časový „zázrak“? Nižšie vám predstavujeme jeho 3 základné tipy pre malých podnikateľov.

1. Vytvorte si vlastný segment

Skôr, než sa budete snažiť ovládnuť existujúci segment, vytvorte si nový. Pokiaľ ste nediferencovaní na preplnenom trhu, je to takpovediac závod ku dnu.

Ferriss preto radí: Od začiatku svoj biznis situujte tak, aby ste ušetrili čo najviac času – jednoducho povedané,  hrajte hru, ktorú je jednoduchšie vyhrať.

2. Nezabúdajte na pravidlo 80/20

Pravidelná analýza 80/20 vám pomôže identifikovať tie najdôležitejšie veci, na ktoré by ste sa mali zamerať. Podstatou tohto pravidla je určiť 20 % činností, ktoré produkujú 80 % vašich výsledkov. Taktiež nezabudnite na 20 % činností, ktoré vás oberajú o 80 % času.

Ako majiteľovi firmy sa vám môže ľahko stať, že sa zaseknete v neproduktívnych činnostiach. Ak sa sústredíte na správne veci a eliminujete čas na neužitočné úlohy, stanete sa produktívnejším.

3. Získajte kontrolu nad svojim e-mailom

“E-mail vie človeka obrať o množstvo času”, tvrdí Ferris. Navyše, e-mail nás môže ľahko oklamať, pretože nám vnukne klamlivý pocit, že robíme produktívnu vec.

Ferris preto radí, aby podnikatelia e-mail kontrolovali maximálne 2x denne. Zároveň by sa nemali báť e-mailových klientov s možnosťou pripomienok a plánovania, ktoré vedia proces elektronickej pošty zefektívniť.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre