Twitter zverejnil prvý kvartálny report. Akcie hlboko v červenom!

Druhá najväčšia sociálna sieť Twitter zverejnila prvý kvartálny report od doby, kedy sa jej akcie začali verejne obchodovať.

Ako spoločnosť informovala, v uplynulých troch mesiacoch dosiahla tržby vo výške 243 miliónov dolárov, čo je medziročný nárast o 116 %. Čísla tak s ľahkosťou prekonali odhady analytikov, ktorí počítali s tržbami na úrovni 218 mil. dolárov.

Drvivá väčšina príjmov tejto siete (220 mil. dolárov) pochádza z reklamy. O zvyšnú časť (23 mil. dolárov) sa postarali licencie a iné zdroje.

Aj napriek tomu sa po zverejnení reportu akcie Twitteru spustili strmhlav nadol a v čase po ukončení obchodovania strácali 16 %. Dôvodom sú očakávania, že spoločnosť za celý rok vykáže stratu 645 mil. dolárov. V roku 2012 to pritom bolo mínus 79 miliónov USD.

Za týmto výrazným rozdielom stojí novembrová prvotná verejná ponuka akcií (IPO), kedy kvôli akciám rozdaným zamestnancom vznikli náklady vo výške 521 mil. dolárov.

Investorov okrem toho sklamal mesačný počet aktívnych užívateľov – aj keď medziročne vzrástol o 30 % na 241 miliónov užívateľov, trh počítal s ešte vyšším číslom.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre