Dow Jones vyššie o 150 bodov. Tu je všetko, čo potrebujete vedieť

Wall Street je v dnešnom obchodovaní sfarbený na zeleno, za čo môžu povzbudivé čísla amerického trhu práce.

Počiatočné žiadosti o dávku v nezamestnanosti minulý týždeň poklesli o 21 tisíc na 331 tisíc, čo je lepší než očakávaný vývoj. Ekonómovia totiž predpovedali pokles „len“ na 335 tisíc.

Hlavný akciový index Dow Jones posilňuje o 1 %, čo v absolútnom vyjadrení predstavuje nárast o 150 b. na 15 590 bodov.

Z obchodovania vyčnievajú akcie spoločnosti Twitter, ktoré strácajú viac ako 21 %. Ako sme vás informovali, prvý kvartálny report Twitteru od príchodu na burzu investorov veľmi nepresvedčil.

Na druhej strane sa dnes darí akciám spoločnosti Sony, ktoré rastú o takmer 4 percentá. Japonská spoločnosť oznámila množstvo významných zmien, vrátane rozhodnutia o predaji divízie počítačov Vaio, čo investori privítali všetkými desiatimi.

Viac ako 5 %-nému zhodnoteniu sa dnes tešia aj akcie Disney. Investorov potešili viac než dobré výsledky, keďže zisk spoločnosti za prvý fiškálny kvartál vzrástol o 27 %.

V zelenom dnes zakončili aj akciové trhy v Európe, keď hlavné akciové benchmarky vzrástli o viac ako 1,50 %. Aj keď je inflácia v eurozóne nízka, prezident ECB, Mario Draghi tu nevidí riziko deflácie. Uviedol to dnes po rozhodnutí ECB o ponechaní sadzieb na nezmenenej úrovni. V Európe dnes boli žiadané najmä automobilové akcie, o čo sa postarali robustné zisky automobilky Daimler.

xtb
DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre