7 hlavných vlastností úspešných podnikateľov

Magazín entrepreneur.com publikoval príspevok, v ktorom opisuje hlavné vlastnosti úspešných podnikateľov. Podľa nás ich plne vystihol, s čím po prečítaní budete súhlasiť aj vy. S doplnením o náš pohľad vám 7 hlavných vlastností úspešných biznismenov predstavujeme nižšie:

1. Húževnatosť – vedzte, že podnikanie nie je maratón, je to ULTRAmaratón. Opakovane budete narážať na prekážky, veľakrát zlyháte, no dôležité bude vstať a ísť ďalej.

2. Vášeň – väčšina úspešných vám potvrdí, že neboli to peniaze, ktoré ich hnali vpred, ale túžba priniesť svetu určitý produkt a vyriešiť problém na trhu.

3. Tolerancia strachu a rizika – o tom, že odvaha a zvládnutie strachu zo zlyhania je základným prvkom úspešného podnikania, sme si nedávno rozoberali v tomto príspevku.

4. Vízia – ako biznismen musíte disponovať videním do budúcnosti – pred očami musíte mať niečo obrovské, niečo, čo bude všetkých ostatných ľudí z vášho tímu poháňať vpred.

5. Viera v seba samého – ak nebudete veriť sami sebe, prečo by vám potom mali veriť vaši zákazníci, zamestnanci a obchodní partneri?

6. Flexibilita – trh sa neustále mení, mení sa vkus zákazníkov, trendy, zdroje či konkurencia. Musíte byť flexibilní a vedieť si úprimne povedať – “toto už nie je dobré, musíme prísť s niečím novým”.

7. Ísť proti prúdu – príbehy úspešných sú jasným dôkazom, že títo ľudia vzdorovali otrepaným tvrdeniam a konvenčným múdrostiam. Priam rebelské správanie a odmietanie „pravidiel“ z nich spravilo výnimočných ľudí. Potvrdzuje to aj IT miliardár Peter Thiel, ktorý tvrdí: Ako investor a podnikateľ som sa vždy snažil ísť proti prúdu a identifikovať príležitosti v oblastiach, v ktorých iní ľudia nehľadajú.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre