5 najlepšie zarábajúcich tenistov sveta

5. Serena Williams – 24,4 mil. USD

Pätku najlepšie zarábajúcich tenistov sveta otvára Američanka Serena Williams. Vďaka výhram na tenisových turnajoch si minulý rok polepšila o o 12,4 milióna dolárov a príjmy z reklamy a iných práv dosiahli výšku 12 miliónov USD. Serena Williamsová, ktorá minulý rok vyhrala 11 tenisových turnajov, tak v uplynulom roku zarobila 24,4 mil. USD.

4. Novak Djokovic – 26,4 mil. USD

Na štvrtom mieste v rebríčku najlepšie platených tenistov sa nachádza 26-ročný Novak Djokovic, ktorý v mužskom tenise dominuje od roku 2011. Podobne ako Serena Williamsová, aj Djokovic si vďaka výhram na turnajoch polepšil o 12,4 mil. USD. Zmluvy s japonskou značkou Uniqlo či automobilkou Mercedes Benz mu vyniesli 14 miliónov dolárov.

3. Maria Sharapova – 26,5 mil. USD

Tretiu priečku obsadzuje ruská kráska Maria Sharapova (na úvodnej snímke), a to aj napriek tomu, že za výhry z turnajov si minulý rok odniesla “len” 2,65 mil. dolárov. Drvivá časť jej príjmov totiž pochádza mimo tenisový kurt, keďže je tvárou viacerých známych značiek ako Nike, Evian či Samsung.

2. Rafael Nadal – 35,6 mil. USD

Mladý Španiel Nadal aj napriek nepríjemnému zraneniu kolena dokázal v minulom roku zarobiť viac ako 35 miliónov dolárov. Vďaka výhram na tenisovom kurte si polepšil o 14,6 milióna USD. Sponzorské zmluvy s menami ako Adidas či KIA jeho ročný rozpočet obohatili o 21 miliónov USD.

1. Roger Federer – 68,2 mil. USD

S dostatočne veľkým náskokom sa na špici rebríčka najlepšie zarábajúcich tenistov nachádza Švajčiar Roger Federer. Aj keď minulý rok vyhral iba jeden šampionát a z tenisového kurtu si odniesol 3,2 mil. USD, až 65 miliónov dolárov zarobil na reklamných zmluvách.

Federer je doslova magnetom pre obchodníkov – k top tenistom patrí už desať rokov, má pôvabný a elegantný vzhľad, ovláda niekoľko cudzích jazykov a počas kariéry sa nedostal do žiadneho sporu. K jeho najväčším partnerom patrí Nike, Wilson, Rolex či Mercedes Benz.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre