Goldman Sachs a Citigroup dnes zverejnili zárobky. Tu sú

Kým jedna banka so svojimi ziskami trh milo prekvapila, iná ho zahalila do smútku. Ktorá bola tou šťastnejšou?

Viac ako očakával trh zarobila banka Goldman Sachs, ktorá je lídrom v príprave IPO (prvotná verejná ponuka akcií) a taktiež majstrom v navyšovaní kapitálu firiem.

Jej zisk na akciu za posledný kvartál 2013 dosiahol 4,60 USD. Trh pritom očakával iba 4,18 USD. Príjmy za posledný kvartál dosiahli 87,8 miliardy USD, pričom analytici oslovení agentúrou Bloomberg počítali s príjmami na úrovni 77,4 miliardy dolárov.

O smútok na tvári akcionárov sa postarali aktuálne výsledky banky Citigroup. Aj keď tento finančný dom ohlásil, že jeho zárobok sa v poslednom štvrťroku 2013 viac ako zdvojnásobil, nestačilo to na pokorenie odhadov. Kým finanční analytici počítali so ziskom na akciu na úrovni 95 centov, skutočnosťou bol zisk/akciu vo výške 85 centov. Akcie Citigroup dnes strácajú viac ako 3,40 %.

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre