Pozrite sa, ako tento chlapec za pár mesiacov zarobil milión dolárov

Mnoho mladých ľudí dnes túži po rýchlom zbohatnutí. Aj to je jeden z dôvodov, prečo sa lotérie stali tak populárnymi.

Napriek tomu sa nedávno objavil chlap, ktorý prišiel na to, ako v krátkom čase zarobiť nemalé množstvo peňazí. Pred ôsmimi mesiacmi Scott Delong (na snímke) založil mediálnu spoločnosť ViralNova.com, ktorá je obsahom podobná známemu portálu Buzzfeed.

Portál zverejňuje virálny obsah, ktorý je priam ideálny pre zdieľanie na sociálnych sieťach ako Facebook a Twitter– ide o každodenné chytľavé príbehy, ktorých nadpis láka na kliknutie. Minulý mesiac ho navštívilo 100 miliónov ľudí a na Facebooku čoskoro dosiahne milión fanúšikov.

Pozri tiež: 21-ročná milionárka: Takto vybudovala 100-miliónovú spoločnosť

Obchodný model je jednoduchý – v stránkach sú implementované lacné reklamy typu Google Adsense. Web tohto zamerania má ale vysokú mieru opustenia, takže na jednu návštevu pripadajú zhruba dve pozreté stránky.

Ak pri výpočte reklamných príjmov počítame so štedrou sadzbou 2 doláre/tisíc zobrazení, za uplynulý mesiac mu jeho stránka mohla zarobiť 400 tisíc USD.

To znamená, že len za pár mesiacov Delongove príjmy pokorili hranicu milión dolárov! Samozrejme, vznikajú mu aj určité náklady na prevádzku, avšak je zjavné, že väčšina z dosiahnutých príjmov ide do jeho vrecka.

Na otázku, čo je podľa neho hlavným dôvodom, prečo mladí podnikatelia neuspejú, odpovedal:

„Myslím si, že mnohí z nich sa snažia vynájsť koleso. Snažia sa robiť príliš veľa príliš skoro. Nemusíte vymyslieť ďalší Facebook či Amazon. Vyberte si niečo, pre čo máte vášeň, talent a chopte sa toho.”

Doplnené: V júli 2015 DeLong predal portál ViralNova za 100 miliónov dolárov. Web odkúpila skupina Zealot Networks.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre