Dr. Doom to so svetovou ekonomikou vidí prekvapivo dobre!

Americký ekonóm Nouriel Roubini, ktorý si pre svoje pesimistické scenáre vyslúžil prezývku Dr. Doom, to tentokrát so svetovou ekonomikou vidí prekvapivo dobre.

Ako uviedol vo svojom príspevku na webovej stránke Project Syndicate, priemerný rast vo vyspelých ekonomikách by mal v roku 2014 dosiahnuť 1,9 %.

Okrem toho podotkol, že výkyvy na trhoch budú v roku 2014 menšie. Dr. Doom píše, že aj keď sa väčšine vyspelých ekonomík tento rok nepodarí dosiahnuť potenciálny rast, pozitívom pre americké hospodárstvo zostáva zlepšenie situácie na americkom trhu práce ako aj trhu bývania, energetická revolúcia v podobe ťažby ropy z bridlíc a presun výroby späť do krajiny.

A čo rozvíjajúce sa trhy? Ani tu Roubini nevidí dôvod na pesimizmus. Aj keď priznáva, že minuloročný pokles cien komodít a priškrtenie politiky Fedu bude mať na tieto krajiny tvrdý dopad, očakáva, že ich rast bude v tomto roku rýchlejší.

Prognózy Dr. Dooma sú médiami ostro sledované. Veď koniec koncov, tento ekonóm predpovedal kolaps na realitnom trhu USA.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre