3 technologické akcie, ktoré by v roku 2014 mali excelovať

Najlepšími akciami v roku 2014 budú lídri svojich odvetví, myslí si Gene Munster, analytik investičnej spoločnosti Piper Jaffray.

„Je to jednoduché. Vyberte si odvetvie a nájdite v ňom lídra“, hovorí Munster. Zároveň identifikoval 3 technologické oblasti, ktorým sa podľa neho bude v roku 2014 dariť najviac. O aké oblasti ide?

  • mobilný segment
  • e-commerce
  • lokálne služby

Čo sa týka mobilných technológií, dôveru vkladá do spoločnosti Apple. Odvoláva sa pritom na nedávnu dohodu Američanov s najväčším čínskym operátom China Mobile, ktorá poženie zisky Apple nahor.

Ako ďalší argument pre nákup akcií Apple uvádza skutočnosť, že spoločnosť raz za tri roky predstaví novú kategóriu výrobkov. Munster je presvedčený, že Apple stále pracuje na svojej TV, ktorú zrejme predstaví tento rok.

Ďalším sľubným technologickým odvetvím je e-commerce, a ako zdôvodňuje Munster, investori jednoducho nemôžu vsádzať proti trendu internetového predaja – 10 % nákupov Američanov tvoria nákupy online, upozorňuje Munster, pričom do pozornosti dáva akcie aukčného portálu eBay.

Ebay sa mu pozdáva aj z toho dôvodu, že vlastní platobný systém PayPal. „Váš telefón sa stane vašou peňaženkou a eBay má šancu stať sa kľúčovým hráčom tohto odvetvia“.

Z hľadiska lokálnych služieb vyzdvihuje spoločnosť Angie List, čo je zoznam miestnych podnikov a služieb ako elektrikári, pestúnky, lekári atď.. Tieto stránky sú mimoriadne užitočné, pretože zhromažďujú názory ľudí na miestne produkty a služby.

Spoločnosť Piper Jaffray má otvorené dlhé pozície vo všetkých troch uvedených spoločnostiach.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre