Byť zamestnancom Goldman Sachs a Apple je obrovský rozdiel. Aspoň podľa mzdy

Pracovať v spoločnostiach ako Google, Facebook či Apple (nemyslíme jeho čínskych dodávateľov) je snom mnohých mladých ľudí. Je známe, že pracovné podmienky, či už z pohľadu stravovania alebo zamestnaneckých benefitov, sú tu viac než nadštandardné, nehovoriac o skúsenostiach, ktoré si človek z práce pre takýchto gigantov odnesie.

Ako je to ale so mzdami v takýchto firmách? Jedna z interných štúdií spoločnosti Apple prezrádza, že ročne Apple na mzdách vyplatí 262 miliónov dolárov. Ak si z tejto sumy odrátame štvormiliónový zárobok generálneho riaditeľa Tima Cooka a vydelíme to počtom zamestnancov v centrále (cca 2100 pracovníkov), vyjde nám priemerný zárobok 122 857 dolárov. Mzdy na podobnej úrovni nájdeme aj v spoločnostiach Google a Microsoft.

Mesačne si prilepšiť o 10 tisíc dolárov, to neznie vôbec zle. No ak si to porovnáme s platom v americkej veľkobanke Goldman Sachs, mzdy v Apple sa nám budú zdať ako prepitné. V Goldman Sachs si totiž zamestnanec prilepší v priemere o 33 250 USD/mesačne, čo je až trojnásobok mzdy v Apple.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre