20 podnikateľov zdieľa najlepšie tipy na úspech

Pár dni dozadu sme vám predstavili 5 úspešných ľudí a ich tipy, ako byť produktívnejším. Dnes sa pozrieme na 20 zabehnutých podnikateľov, ktorí sa s vami podelili o najlepšie tipy, ako sa stať úspešným biznismenom/biznismenkou.

1. James Caan (podnikateľ a televízna osobnosť)

Nikdy si neprestávam klásť otázku, či nemôžem robiť veci ešte lepšie. Nebojte sa testovať každú časť vášho biznisu. Atakujte každý váš predpoklad, pretože čím tvrdší na seba budete, tým neoblomnejší bude váš biznis tam vonku!

2. Arianna Huffington (zakladateľka  Huffington Post)

Moja matka mi hovorila – neúspech nie je opakom úspechu. Neúspech je odrazovým mostíkom k úspechu. S veľkou pravdepodobnosťou vám mnohokrát niečo nevyjde. Je to však úplne v poriadku, pretože tieto nezdary sú priam dôležité, tvrdí zakladateľka Huffington Post.

3. Brian Wong (zakladateľ siete Kiip)

Wong odporúča: Nebojte sa požiadať o pomoc. Ak sa budete báť niekoho požiadať o pomoc, nikdy nebude vedieť, ako vám pomôcť môže.

Chad Hurley

4. Chad Hurley (spoluzakladateľ YouTube)

Ak začínate budovať podnik, nie je potrebné poznať na všetko odpoveď. Obklopte sa skvelými ľuďmi a dôverujte im, že svoju prácu urobia dobre. Taktiež buďte pripravený prispôsobiť sa – nebojte sa zmeniť kurz, pretože to niekedy bude potrebné!

5. David Lai (Hello Design)

Pamätám si, že keď som vyrastal, môj otec mi hovoril: Všetci máme k dispozícii len 24 hodín denne. Je našou voľbou, ako tento čas využijeme, spomína si Lai, ktorý čas považuje za veľmi vzácne aktívum.

6. Dane Atkinson (rozbehol množstvo úspešných firiem)

V biznise som si pomaly ale isto začal uvedomovať jednu veľmi dôležitú vec: Podnikateľ musí vedieť povedať nie a zamerať sa hlavne na to, čo vie robiť najlepšie, hovorí neoblomný biznismen, ktorý svoju firmu SenseNet Inc. založil už ako 18-ročný.

7. Tim Ferriss (spisovateľ a podnikateľ)

Najlepšia rada, akú som kedy dostal, znie: Si priemerom piatich ľudí, s ktorými sa spájaš a s ktorými tráviš najviac času, hovorí autor a podnikateľ Tim Ferris. Ako tvrdí, na túto radu, ktorú mu dal jeho tréner, myslí neustále, či už je to výber správcov pre svoje investície alebo voľba ľudí, s ktorými pôjde na večeru.

8. Jackie Laulainen (zakladateľka stránok The Budget-Minded Traveler)

Treba si uvedomiť, že odchod zo zamestnania neznamená koniec sveta. Ak ste dobrý v niečom, za čo by boli ostatní ochotní zaplatiť, choďte do toho. Nikdy sa nedozviete výsledok, kým sa to nerozhodnete vyskúšať, hovorí Laulainenová.

9. Rahul Varshneya (spoluzakladateľ firmy Arkenea Technologies)

Úspech nie je definovaný žiadnym vzorcom. Každá cesta je jedinečná a spájajú sa s ňou vlastné problémy. Dôležité je počúvať svoj inštinkt a robiť to, čo nám hovorí naše srdce!

10. Phil Pallen (sociálny stratég)

Nezáleží na tom, ako veľmi ste bohatý či akou mocou disponujete. Jednoducho budujte vzťahy so skvelými ľuďmi. Ego nechajte bokom.

11. Christian Busch (Alloy Media and Marketing)

Majte dôveru vo vlastné schopnosti, otestujte svoje predpoklady a zdvojnásobte svoje doterajšie poznatky.

12. Dan Abelon (zakladateľ zoznamky SpeedDate)

Keďže podnikanie je o tvorení, je dôležité vyčleniť si čas na relax. Prečo? Niekedy sa riešenie najväčších problémov dostaví práve vtedy, keď nad nimi nepremýšľame.

13. Barbara Corcoran (podnikateľka, rečníčka, investorka)

Barbara Corcoran

Najlepšími radami pre úspech sú urážky a podceňovanie, hovorí realitná magnátka Barbara Corcoran. Keby ma môj priateľ v začiatkoch nepodcenil a nepovedal – „sama to nedokážeš“, možno by som nikdy neuspela.

14. Aaron Vidas (poradca pre start-upy)

Staňte sa riešením problému, nie riešením, ktoré hľadá problémy.

15. Kevin Rose (zakladateľ siete Digg)

Bežte budovať! Ak v niečo naozaj veríte, mali by ste sa do toho jednoducho pustiť a začať to budovať. Podľa mňa je úplne OK, že vypadnete zo školy a začnete pracovať na svojom skvelom nápade, hovorí Kevin Rose, zakladateľ siete Digg.

16. Sara Blakely (zakladateľka Spanx)

Už v časoch, keď som vyrastala ma môj otec utvrdzoval v tom, že neúspechu sa netreba báť, spomína si dnes úspešná a bohatá podnikateľka. Nevnímam zlyhanie ako nesnaženie sa. Za neúspech považujem situáciu, kedy sa nesnažím, pretože mám strach!

17. Justin Winter (Diamond Candles)

Podnikanie je úžasné: každý deň si môžete vybrať, čo budete robiť. Je to o voľbe a rozhodnutiach. Tí, ktorí sa učia najrýchlejšie a robia najlepšie rozhodnutia, vyhrávajú!

18. Gurbaksh Chahal (spisovateľ a podnikateľ)

Ľudia sa často mylne domnievajú, že ak chcú začať podnikať, musia prísť s niečím novým a oslňujúcim. Je to však mýtus, hovorí Chahal. Stačí nájsť niečo, čo máte radi a robiť to lepšie, ako všetci ostatní.

19.  Elon Musk (zakladateľ firiem PayPal a Tesla Motors)

Pokúste sa dať dokopy skupinu ľudí, ktorí robia niečo užitočné. Možno sa vám to bude zdať ako samozrejmosť, ale títo ľudia sú často súčasťou spoločnosti, ktorá neprodukuje nič užitočné, radí úspešný biznismen Musk.

20. Ben Huh (zakladateľ a riaditeľ spoločnosti Cheezburger)

Je dôležité, aby ste sa zbavili strachu z rizika, odporúča Huh. Začínajúce podniky potrebujú vodcov, ktorí sú ochotní vytrvať aj napriek tvrdým časom. Zlyhanie ako aj riziko sú dve dôležité veci, ktoré by mal podnikateľ plne chápať a vedieť ich riadiť!

xtb
DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre