7 spôsobov, ako zarábať aj vtedy, keď spíte

Hovorí sa, že základom budovania bohatstva je vedieť zarábať aj vtedy, keď spíte. Aj takto sa dá opísať získavanie zdrojov pasívneho príjmu, ktoré nám generujú peniaze aj vtedy, keď sme napr. s rodinou na dovolenke.

Takže čo môžeme zaradiť k zdrojom pasívneho príjmu?

1. Príjmy z dividend

Jedným z obľúbených spôsobov, ako generovať pasívne príjmy, je investovať do akcií s vysokým dividendovým výnosom. Ak sa vám táto možnosť získania pasívneho príjmu pozdáva, nápomocný vám môže byť náš článok: 5 dividendových ETF fondov, ktoré vám môžu slušne zarobiť!

2. Vytvorenie a predaj e-booku

Predaj vedomostí (či už v podobe e-booku alebo video-seminárov) má jednu veľkú výhodu: nevyžaduje si obrovský počiatočný kapitál, pričom tu dokážete nastaviť zaujímavé ziskové marže. Okrem toho je pri e-bookoch v porovnaní s fyzickými produktmi oveľa ľahšia distribúcia.

Hlavne sa netreba báť – aj keď sa vaša elektronická kniha nezaradí na zoznam najpredávanejších titulov, ak bude zaujímavá, môže vám priniesť slušný príjem. Takže aj keď budete sladko spať, objednávok na váš e-book môže pokojne pribúdať.

3. Tvorba mobilnej aplikácie

Pri mobilných aplikáciách dnes vidieť doslova boom. Mobilné zariadenia ako smartfóny a tablety sú dnes cool a množstvo ľudí (od detí až po dôchodcov) kvôli nim opúšťa klasické stolné PC a notebooky. A tomu sa hovorí príležitosť!

Jediné, čo potrebujete spraviť, je vytvoriť zaujímavú aplikáciu a zavesiť ju na Google Play, iTunes príp. Windows Store. Ak aplikáciu spoplatníte sumou napr. 0,80 €  a mesačne si ju stiahne 1000 ľudí (nezabúdajte, že internet ponúka vstup aj na zahraničné trhy, takže vašu aplikáciu si môže stiahnuť aj Francúz či Austrálčan), dostávame sa k zaujímavému mesačnému príjmu.

4. Prenájom nehnuteľností

Na rozdiel od predošlých dvoch spôsobov, je prenájom nehnuteľnosti kapitálovo náročnejšia možnosť. Prenájom patrí k najstarším zdrojom pasívneho príjmu – nečudo, ľudia budú vždy potrebovať miesto, kde budú môcť skloniť hlavu a žiť. Tí šikovnejší to robia tak, že si obstarajú nehnuteľností v rôznych lokalitách a tým diverzifikujú riziko.

5. Zarábajte na YouTube

Vytvoriť si YouTube kanál, kde zavesíme desiatky virálnych videí, neznie tak nereálne. Vďaka reklamným programom môžete na YouTube za tisíc videní vášho originálneho videa zarobiť približne 50 centov. Dajme tomu, že len jedno naše zábavné video s domácim miláčikom bolo videné 200-tisíc krát, takže nám zarobilo 100 €.

6. Pôžičky cez internet

Požičiavanie peňazí cez internet je nielenže riskantná ale aj kapitálovo náročná možnosť. Ale ako sa hovorí, riziko je dnes nová istota, a kto neriskuje, nemá.

O čo tu ide? Pri online pôžičkách požičiavate peniaze tým, ktorý sa k úveru nedostali v banke (preto je dôležité overiť si, komu vlastne požičiavate). Ak viete, ako zvládnuť riadenie rizika, chrumkavé úroky vám môžu slušne zarobiť.

7. MLM marketing

Nakoniec tu máme multi-level marketing (skrátene MLM), ktorý si podaktorí mylne zamieňajú s pyramídovými hrami. Práve preto sa k MLM mnohí ľudia stavajú štýlom „Ďakujem, o tom mi ani nehovor.”

MLM, alebo sieťový marketing, je spôsob distribúcie produktov alebo služieb, pričom základnou myšlienkou je rozvíjať vlastný tím predajcov a budovať si sieť. Na rozbehnutie sieťového biznisu pritom nepotrebujete žiadne veľké počiatočné investície. Ak budete pevne spätí s ponúkaným produktom (či už je to tovar alebo služba) a na budovaní siete tvrdo zapracujete, vaše provízie z predaja sa môžu vyšplhať naozaj vysoko.

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre