V banke vám dnes dajú 2 percentá. Tento investor dosiahol zhodnotenie o 457 %

Aj keď sa úrokové sadzby v USA a Európe nachádzajú na rekordne nízkych úrovniach, niektorí obchodníci nemajú núdzu o „šťavnaté“ výnosy.

Zaradil sa k nim aj 77-ročný známy investor Carl Icahn (na snímke), ktorý aj napriek pokročilému veku vsadil na technologický trend.

Potenciál videl v akciách spoločnosti Netflix, ktorá prevádzkuje viaceré videoslužby. Do spoločnosti vstúpil pred 14 mesiacmi, keď tu získal podiel vo výške 9,98 %. Aktuálne sa rozhodol pre zber ziskov a svoju investíciu okresal na 4,5 %-ný balík.

Pozri tiež: 5 akcií, na ktoré sa v súčasnosti spolieha finančník Carl Icahn!

Výsledkom je fascinujúci výnos 457 % a zisk (rozdiel medzi nákupom a predajom akcií) na úrovni 800 miliónov dolárov. Akcie začal nakupovať pri cene 58 USD za akciu, pričom dnes sa akcie Netflix obchodujú za 322 dolárov.

V banke vám dnes na termínovaný 12-mesačný vklad poskytnú zhruba 2 %-ný úrok (aj to je pri niektorých finančných domoch veľa), ktorý vám mihom oka pohltí inflácia.

Samozrejme, ide o úplne rozdielne riziko, no ako vidieť v tomto prípade (a v mnoho ďalších iných),  je to práve riziko, na ktoré sa dá naozaj spoľahnúť.

xtb
DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre