Dow Jones vystrelil nad 15 000 bodov

Náznaky, že rozpočtovému sporu vo Washingtone je koniec, dnes akcie tisnú k ziskom. Hlavný akciový benchmark na Wall Street – Dow Jones Industrial dnes pokoril hranicu 15 000 bodov a aktuálne (17:07) sa so ziskom 1,40 % obchoduje na úrovni 15 010 bodov.

Ako uvádzajú americké médiá s odvolaním sa na tajný zdroj, republikáni a demokrati by sa dnes mali stretnúť, aby sa dohodli na navýšení dlhového stropu.

Ako uvádzajú obchodníci, tento možný krok a dočasné riešenie je pre trhy mimoriadne dôležité. Po negatívnom štarte týždňa finančné trhy takúto správu vrelo uvítali.

Čo sa týka jednotlivých akcií, nedarí sa ropnej spoločnosti Chevron. Jej akcie oslabujú o jedno percento po tom, čo za tretí kvartál ohlásila pokles zisku. Trh pritom očakával nárast.

o 12 % klesajú akcie technologickej spoločnosti Citrix Systems. Podľa predbežných výsledkov jej zisk za tretí kvartál dosiahne 68 – 69 centov/akciu. Ekonómovia pritom počítali s úrovňou 73 centov/akciu.

Naopak, výrazne sa v dnešnom obchodovaní darí akciám Nike, ktoré sa zhodnocujú o viac ako 2,50 %. Spoločnosť informovala, že jej výsledky v najbližších rokoch budú ešte lepšie než sa doteraz predpokladalo.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre