Z presláveného fondu vytekajú miliardy. Vyjde mu októbrová prognóza?

September bol už piatym mesiacom v rade, čo známy americký správca aktív Pacific Investment Management Co. (PIMCO) prichádza o kapitál investorov.

Fond Pimco Total Return Fund, ktorý je vlajkovou loďou tejto kalifornskej správcovskej spoločnosti,  v septembri zaznamenal čistý odliv investícií v objeme 5,4 miliardy dolárov.

Šéf spoločnosti Pimco Bill Gross (na snímke), ktorý je správcom hlavného fondu, vo svojej prognóze pre mesiac október uviedol, že investori by mali vsadiť proti všeobecným očakávaniam trhu. To znamená, že kým všetci na trhu predpokladajú, že menová politika USA sa sprísni, Gross sa domnieva, že politika nízkych úrokových sadzieb potrvá ešte veľmi dlho – možno až desaťročia. Investori by sa tomu mali prispôsobiť, uvádza Gross.

“Práve teraz trh očakáva, že Federálny rezervný systém (FED) kľúčovú úrokovú sadzbu zdvihne o 1 % od roku 2015 a o ďalšie jedno percento v roku 2016. Stavte proti tomu“, radí investor.

Preslávený fond je už dlhšie pod paľbou kritiky, keďže od roka neobvykle stráca takmer 2 %. Napriek tomu v septembri dokázal výrazne zabrať, keď  dosiahnutý mesačný výnos  1,8 % bol najvyšším od začiatku roka 2012.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre