Skepsa voči euru narastá. Pozrite si výsledky európskeho prieskumu!

Ako vyplýva z výsledkov najnovšieho prieskumu uskutočneného v štyroch najväčších štátoch eurozóny, nedôvera obyvateľov menového priestoru voči euru naďalej silnie.

Kým v Nemecku v júni minulého roka euru nedôverovalo 36 % opýtaných, tento rok je to už 44 %. V Španielsku tento podiel vzrástol z 26 % na 37 percent, vo Francúzsku z 38 % na 43 % a v Taliansku z 39 na 45 %. Informoval o tom francúzsky denník “La Croix”.

Prieskumu, ktorý vyhotovil inštitút IFOP, sa zúčastnilo 4000 respondentov (1000 z každej zo štyroch krajín – Nemecko, Francúzsko, Španielsko a Taliansko).

Na otázku “myslíte si, že sme stále uprostred krízy”, sa 37 % Nemcov postavilo za odpoveď “áno”. V Španielsku, Taliansku a Francúzsku sa s odpoveďou “áno” vyjadrili až dve tretiny opýtaných.

Čoraz väčšiemu pesimizmu zo strany obyvateľov eurozóny sa nemožno diviť. Od vypuknutia finančnej krízy v roku 2008 sa Európa ponorila do nepríjemnej ekonomickej recesie a následne dlhovej krízy. Tá vlády európskych štátov prinútila schváliť nepopulárne rozpočtové škrty, ktoré naďalej pociťujú mnohí obyvatelia európskeho menového priestoru.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre