Euro je najslabšie za posledných 6 týždňov. Čaká sa na americký trh práce!

Po tom, čo včera prezident Európskej centrálnej banky Mario Draghi vyhlásil, že v prípade nutnosti môžu byť sadzby ešte nižšie, sa euro dostalo pod výrazný tlak. „Ekonomika je ešte príliš slabá, aby sme vylúčili rokovania o úrokových sadzbách“, upozornil Draghi.

Keďže nalievanie ďalších lacných eur do ekonomiky nie je vylúčené, euro sa v strachu zošmyklo pod 1,312 USD, čo je najnižšia úroveň za posledných 6 týždňov.

Napriek tomu sa spoločnej európskej mene od začiatku roka darí, keďže voči košu deviatich najrozvinutejších mien posilnila o 5 %. Dnes sa devízový trh plne zameriava na report z amerického trhu práce, ktorý bude smerodajný aj pre ďalší vývoj menovej politiky USA.

Federálny rezervný systém (FED) už viackrát podotkol, že jeho prístup k menovej politike závisí od situácie na americkom trhu práce. “Ak čísla dnes nebudú veľmi zlé, FED pravdepodobne zníži svoje nákupy dlhopisov”, uviedol Shin Kadota, stratég z Barclays. Pre americký dolár je obmedzenie ultra-uvoľnenej menovej politiky dobrou správou.

Vývoj páru EUR/USD za posledných 5 dní

 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre