Americké banky majú za sebou najziskovejší štvrťrok v histórii!

Ako vyplýva z najnovšej správy Federálneho úradu na ochranu vkladov Federal Deposit Insurance (FDIC), americké banky v druhom kvartáli zarobili rekordných 42,2 miliardy dolárov.

„Trend, ktorý sme mohli vidieť v posledných štvrťrokoch, pokračoval aj v druhom kvartáli“, uvádza FDIC vo svojej publikácii. Ako táto inštitúcia tvrdí, zotavujú sa aj aktíva bánk a badať pokles počtu problémových bankových domov.

Pod rekordné zárobky bánk sa podpísali najmä nižšie odpisy na zlyhané úvery, čo vidieť hlavne pri väčších bankách. Straty amerických bánk z úverov v medziročnom porovnaní poklesli o 30,7 % na 14,2 miliardy dolárov, čo je najmenej za posledných 6 rokov.

Oživenie americkej ekonomiky je intenzívnejšie než mnohí predpokladali, takže zotavenie trhu nehnuteľností či trhu práce sa pozitívne odráža aj na výsledkoch bankových gigantov.

Podľa aktív najväčšia americká banka JP Morgan v druhom kvartáli zarobila 6,5 miliardy dolárov, čo je nárast o 31 %.

Banka Wells Fargo v druhom štvrťroku zarobila 5,5 miliardy dolárov, čo je medziročný nárast o 19 %. Pre tento americký finančný dom to predstavuje rekordný zárobok, ktorý pokoril predchádzajúce rekordné čísla z prvého kvartálu.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre