7 dôvodov, prečo ste stále nešťastní a bez peňazí!

1. Beriete si k srdcu stupídne rady ostatných. “Zabudni na to, si ešte príliš mladý” alebo, “fakt si myslíš, že to môže fungovať?”

Je to už raz tak (na Slovensku to platí dvojnásobne), že ak budete chcieť rozbehnúť nejaký odvážny a uletený biznis nápad, ako prvé narazíte na odhováranie a neprajnosť.

Nemusia to vôbec myslieť zle – ľudia sa jednoducho boja zmien a budú vás chcieť (vedome alebo nevedome) chrániť od prípadného zlyhania. Vaše okolie na vás bude tlačiť, aby ste toho nechali, no vy sa tomuto tlaku nesmiete poddať.

2. Svojmu snu dostatočne neveríte. Na myšlienky ako hádam sa mi to podarí alebo nedávam tomu zatiaľ veľké šance musíte zabudnúť. Čokoľvek na tomto svete chcete dosiahnuť, musíte tomu najprv z celej duše uveriť.

Ak sa snažíte strojnásobiť svoj mesačný príjem, musíte veriť, že na to máte. Pretože ako raz povedal Napoleon Hill: “čokoľvek, čo si dokáže ľudská myseľ predstaviť a čomu dokáže uveriť, to môže aj dosiahnuť.”

3. Nie ste dostatočne vytrvalí. Nejedna štúdia skúmajúca úspech potvrdila, že tí najúspešnejší a najbohatší ľudia sveta boli pri dosahovaní svojich cieľov mimoriadne zapálení a vytrvalí. Veď ako raz povedal francúzsky spisovateľ Joseph Joubert, “genialita veľké dielo začína, ale len vytrvalosť ho dokončí.”

4. Stretávate sa s nesprávnymi ľuďmi. Určite poznáte ten legendárny výrok motivačného rečníka Jima Rohna: “Ste priemerom piatich ľudí, s ktorými trávite najviac času.”  A krásne to doplňujú slová najbohatšieho muža v dejinách ľudstva, Johna Davisona Rockefellera: “Ak sa chcete naučiť lietať, pýtajte sa orlov, nie sliepok.”

Nielen vedome, ale mnohokrát nevedome čerpáme znalosti, spôsoby a vnímanie sveta od ľudí, s ktorými trávime najviac času. Ak sú títo ľudia ufrflaní nešťastníci, ktorí sa boja zmien a nemajú sny, je najvyšší čas zmeniť spoločnosť!

Čítaj tiež: 7 lekcií z úst úspešných a bohatých ľudí

5. Vaša motivácia je na nič. Vašim cieľom je byť úspešným mužom, úspešnou ženou, byť finančne nezávislým a mať super postavu. Ale prečo? Nestačí povedať si, “chcem zarábať trojnásobok toho čo dnes”. Musíte si v hlave namaľovať jasný obraz toho, ako sa s týmto príjmom zlepší váš život. Musí ísť o detailné zábery, ktoré vás budú neustále inšpirovať a posúvať ďalej.

6. Zaspali ste na vavrínoch. Zapamätajte si, že vždy bol a bude priestor k rastu. Ak si myslíte, že vám úplne stačí úroveň, na ktorej ste teraz a že sa nepotrebujete posúvať ďalej, spomeňte si na tieto slová Napoleona Hilla: “Človek, ktorý prestane študovať len preto, že ukončil školu, je naveky a beznádejne odsúdený na priemernosť a je úplne jedno, aké má povolanie.”

7. Premýšľate, ale nekonáte. Svet má zrejme nadbytok ľudí, ktorí možno majú ciele a svoju stratégiu majú premyslenú do detailov, jediné čo im však chýba, je ich realizácia. A práve prvým krokom k tomu, aby sme si splnili svoje sny, je zobudiť sa a pustiť sa ich realizácie. Dale Carnegie raz povedal: “Problémom nie je nevedomosť, ale nečinnosť” – a ja sa ním plne súhlasím!

Foto: freedigitalphotos.net

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre