Icahnovi zachutilo nahryznuté jabĺčko. Akcie sú celé bez seba!

Známy miliardár Carl Icahn (na snímke) prostredníctvom správy na sieti Twitter informoval, že v spoločnosti Apple získal nemalý akciový podiel. „V súčasnosti sme v Apple získali veľkú pozíciu. Sme presvedčení, že akcie sú extrémne podhodnotené“, napísal 77-ročný investor.

Po tom, čo Icahn zverejnil svoju správu na Twitteri, sa akcie Apple zhodnotili o 4,7 %. Aktuálna cena jednej akcie vo výške 489 dolárov je najvyššou úrovňou za posledných 7 mesiacov.

V tomto roku akcie Apple stratili už 12 %, za čo môžu obavy, či táto spoločnosť ešte bude schopná priniesť ďalší technologický hit. Carl Icahn sa preslávil v 80. rokoch, keď sa stal symbolom investora s agresívnym prístupom – Icahn totiž skupoval spoločnosti, “rozbil ich” a následne ich rozpredal po častiach so ziskom.

V súčasnosti sa Icahn do pozornosti médií dostal v súvislosti s technologickou spoločnosťou Dell, ktorú sa jej rovnomenný majiteľ Michael Dell snaží odkúpiť a spraviť z nej súkromnú spoločnosť. Icahn sa urputne snaží zastaviť dohodu s akcionármi – tvrdí, že zakladateľ ponúka za akcie málo a volá po špeciálnej dividende pre akcionárov.

Vývoj akcií Apple za posledných 5 dní
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre