Žmúriacim psom nasadila okuliare. Dnes je z toho miliónový biznis!

Písal sa rok 1997, keď si Roni di Lullo v kalifornskom parku pre psov všimla, že jej štvornohý miláčik žmúri. „Spozorovala som, že je citlivý na svetlo“, spomína si podnikateľka so psími okuliarmi.

Nasledovalo experimentovanie. Svojej kólii nasadila klasické športové okuliare, ktoré upravila tak, aby jej nepadali. Výsledok? Nielen že sa zlepšili jej frisbee schopnosti, ale upútala pozornosť celého psieho parku. „Ľudia sú radi, keď sa môžu pozrieť na psa s okuliarmi“, hovorí usmievavá podnikateľka.

Úplne ju prekvapilo, že o okuliare mali záujem aj iní majitelia psov. „Pracovala som na plný úväzok ako softvérová vývojárka a nikdy by ma nenapadlo, že by som začala podnikať”, hovorí Roni.

Aby uspokojila pribúdajúce objednávky, vždy si obstarala niekoľko športových okuliarov, ktoré vylepšila tak, aby vyhovovali štvornohým miláčikom. Záujem o okuliare stúpal a tak vznikol biznis s názvom Doggles (Dog + goggles). Dnes firma Doggles LLC produkuje dva modely – Originalz a ILS s možnosťou výmeny šošoviek. Okrem toho vyrába aj hračky a oblečenie pre zvieratá.

Okuliare Doggles chránia vojenských psov v Iraku a Afganistane

Psie okuliare už využíva aj americká armáda, ktorá nimi svojich psov ochraňuje pred púštnym pieskom v Afganistane či Iraku (viď snímku nemeckého ovčiaka vľavo).

Okuliare sú pre psíkov pohodlné, bezpečne sa nosia a obsahujú aj vzduchový ventil. Minulý rok táto spoločnosť dosiahla tržby vo výške 3 milióny dolárov.

Svet sa na tento produkt pozerá rôzne. Kým denník Daily Mail ho označil za najzbytočnejší vynález všetkých čias, MSN Money ho zaradilo medzi nápady, ktorým nešlo o milióny (no nakoniec ich dosiahli).

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre