Šéf Amazonu kúpil denník Washington Post

Jedno z najprestížnejších amerických médií mení majiteľa. Denník Washington Post prechádza do rúk výkonného riaditeľa spoločnosti Amazon, Jeffa Bezosa, s ktorým sa médium dohodlo na kúpnej cene 250 miliónov dolárov.

Ako noviny informovali, Bezos, ktorého hodnota majetku sa odhaduje na viac ako 25 miliárd USD, ich kupuje ako jednotlivec a nie v mene online predajcu Amazon. Predaj by mal byť dokončený v priebehu najbližších 60 dní.

Šéf vydavateľstva Donald Graham prehlásil, že hospodársky nepríjemná situácia v novinovom priemysle bola hlavným dôvodom predaja. Médium bolo v rukách rodiny Grahamovcov 80 rokov.

„Pred desiatimi rokmi by tento denník predali za 2 miliardy dolárov“, komentoval nákup Craig Huber zo spoločnosti Huber Research Partners, ktorý taktiež poukazuje na to, ako výrazne sa tento priemysel v posledných rokoch zmenil. Za minulý rok novinová divízia vykázala tržby v objeme 582 mil. USD a prevádzkovú stratu vo výške 53,7 mil. USD.

Bezos okrem hlavných novín Washington Post získava aj menšie mediálne kúsky ako napríklad Gazette Newspapers či El Tiempo Latino.

Akcie The Washington Post Company sa v poburzovom obchodovaní zhodnotili o 5 % na 597,50 dolárov.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre