Silná dovolenková sezóna prináša Španielom prácu

V posledných dňoch sa zo Španielska rúti jedna dobrá správa za druhou. Po tom, čo údaje z konca júla ukázali, že španielska ekonomika v druhom kvartáli zmiernila svoj prepad, sa dnes o pozitíve správy postaral tamojší trh práce.

Ako v piatok v Madride informovalo španielske ministerstvo práce, v júli v porovnaní s júnom sa počet nezamestnaných znížil o 1,4 % na 4,7 milióna ľudí bez práce.

Aj keď ekonómovia očakávali ostrejší pokles, dôležité je pripomenúť, že nezamestnanosť tu klesá už piaty mesiac za sebou!

Mimoriadne pozitívny trend z pohľadu zamestnanosti vidieť v sektore služieb, ktorý je poháňaný najmä silnou dovolenkovou sezónou. Cestovný ruch Španielska zažíva nemalé oživenie, pretože dovolenkári sa v súčasnosti vyhli destináciám problémových krajín Severnej Afriky (ako napr. Egypt) a uprednostnili oddych v Španielsku.

V druhom kvartáli ekonomika Španielska poklesla o 0,1 %, pričom ešte v prvom štvrťroku pokles predstavoval 0,5 %. Odborníci predpovedajú, že španielska ekonomika by mohla v treťom a štvrtom kvartáli opäť rásť.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre